BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.436,65
HABER /  DÜNYA

İşte efsane patronun son fotoğrafı

Apple'ın efsane patronu Steve Jobs'un basına sızan fotoğrafları sevenlerini hem üzde hem de tepkiye neden oldu

Abone ol

Apple'ın efsanevi patronu Steve Jobs'un sağlık sorunları yüzünden istifa etmesinin ardından ortaya çıkan ilk görüntüleri, sevenlerini üzdü. Bitkin haldeki Jobs, tek başına yürümekte de zorluk çekiyor.

Jobs, geçtiğimiz günlerde şirket çalışanlarına gönderdiği mektupta, görevi bırakma zamanının geldiğini açıklamıştı. 2004 yılından bu yana pankreas kanseriyle mücadele eden Jobs, görüntülerde yanında kendisine eşlik eden bir kişinin desteği ile yürümeye çalışıyor. Güçlükle hareket ettiği gözlenen Jobs'ın iyice zayıfladığı da gözlerden kaçmadı. Jobs, istifa ederken "Hep bir gün görevimi yapamaz ve beklentileri karşılayamaz hale gelirsem, bunu size ilk ben bildireceğimi söyledim. Maalesef o gün geldi" diyerek artık görevini yapamayacak kadar hasta olduğunu açıklamıştı. Medyada yankı bulan Jobs'a aitekran-resmi-2011-08-28,-12.15.31-pm.png son fotoğraflar, istifasından iki gün sonra çekildi.

FOTOĞRAFLAR TEPKİ ÇEKTİ

İlk kez ABD'nin en çok takip edilen magazin sitelerinden TMZ'de yayımlanan fotoğraflar, Apple çalışanları ve müşterilerinin tepkisini çekti. Jobs'un istifası ile Apple'ın başına, şirketin operasyonlarından sorumlu genel müdür Tim Cook getirilmişti. İlk olarak 2004'te, Jobs pankreas kanseri tedavisi için izne ayrıldığında Apple'ın başına geçen Cook, daha sonra 2009'da Jobs karaciğer nakli olduğunda da yine göreve getirilmişti. Cook, Jobs'un medikal tedavi için izne çıkmasından sonra şirketin günlük operasyonlarından sorumlu idari yöneticisi olmuştu.