BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  POLİTİKA

İşte Demirtaş'ı ağlatan o an

PKK'lı Mehmet Kıran için kurulan taziyeye katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gözyaşlarına hakim olamadı

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile birlikte, Mardin'in Derik İlçesi'ndeki Kurtay Faraşin kod adlı PKK'lı Mehmet Kıran için kurulan taziyeye katıldı. Baba Abdulhalim Kıran'a taziye dileğinde bulunan BDP lideri Demirtaş, gözyaşlarına hakim olamadı.

screen-shot-2013-07-09-at-9.28.15-am.png

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisiyken 3 yıl önce PKK saflarına katılan Mehmet Kıran, 22 Mart 2013 tarihinde, böbrek yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Diyarbakır'ın Dicle İlçesi kırsalında gömülen Kıran'ın mezarı, PKK'lı arkadaşları tarafından ailesine haber verildi. Yakınları tarafından gömüldüğü mezardan çıkarılan Mehmet Kıran, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Merkezi'ne götürüldü.

screen-shot-2013-07-09-at-9.28.33-am.png

Yakınları tarafından memleketi Mardin'in Derik İlçesi'ne getirilen Kıran'ın cenazesi, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. PKK plamaları ve Abdullah Öcalan afişlerinin taşındığı bir yürüyüş sonrası, ilçe mezarlığında verilen PKK'lı Kıran için baba evinde taziye kuruldu.

screen-shot-2013-07-09-at-9.29.16-am.png

Baba Abdulhalim Kıran'ı, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile birlikte taziye ziyaretinde bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duygulanarak ağladığı görüldü. Baba Kıran'ın yanında oturan BDP lideri Demirtaş, "Tüm halkımıza baş sağlığı diliyorum. Bugüne kadar 30 yıldır yaşanan bu savaşta, bu savaşın en büyük bedelini maalesef insanlarımız ve en ağır bedeli de gençlerimiz ödedi. Öyle gençler var ki hala mezar yerleri dahi belli değil. Bir mezar taşına bile sahip değil. Ama en büyük fedakarlığı, en büyük cefayı da, en büyük emeği de, gençlik ortaya koyarak bugün halkımızı bu noktaya, bu değerlere getirmiştir. Biz bu nedenle gençlerimize, şehitlerimize minnet borçluyuz. Onların şahsında ben bir kez daha ailemize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi