BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP in gerçek korkusu!

CHP lideri Baykal'ın istifasından sonra partiden giden "geri dön" çağrılarının nedenini Genel Başkan Yardımcısı Ateş anlattı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP lideri Deniz Baykal'ın "Yeni-genç aday çıkmalı", "Desteğe hazırım" çağrılarına karşın partideki "Geri dön" ısrarı sürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş bu ısrarın nedenini anlattı. Türkiye’de partilerin lider partisi olduğunu, CHP’de de Baykal’ın bu açıdan çok büyük önem taşıdığını söyleyen Ateş ısrarın perde arkasını çok çarpıcı iki örnekle açıkladı. İşte Köşk’e çıkan Demirel sonrası DYP, Özal sonrası ANAP...

Ateş’in İNTERNETHABER'e yaptığı değerlendirmeden satır başları şöyle:

"İl başkanları, belediye başkanları, partililer burada. Baykal samimiyetle açıklamalarını yaptı istifasını verdi. Katkı koymaya da hazır olduğunu söylüyor. Ancak Türkiye’de partiler liderlerle anılır. Liderler partilerinin önündedir.

Sayın Turgut Özal 10 yıl iktidarda kaldı. Yerine de güvendiği birini koydu. Köşk’e çıktı. Siyaset sahnesinde ANAP var mı şimdi?

Sayın Süleyman Demirel Köşk’e çıktı. Yerine büyük sükse ile Çiller oturtuldu. Ama şimdi siyaset sahnesinde DYP var mı?

Bizim omuzlarımızda partinin geleceğinin sorumluluğu var. Bu olay Baykal’ın şahsında bir olay değil, CHP’ye yönelik bir komplodur. CHP etkili bir muhalefet ortaya koyarken, önümüzdeki kongrede kendini yenileme sürecine girerken bu tuzak konuluyor. Teslim mi olacağız bu tuzağa?

Yeni gelecek genel başkana bunun yapılmayacağının garantisi var mı?
Ama ne yazık ki bu komplonun peşine düşüleceğine, suikast iddiası neden 21 gün sonra savcılığa iletilmiş bunların peşine düşüleceğine neler konuşuluyor.

Yaşanan olay siyasi bir olaydır. Bu olay, bu komplo ortaya çıkarılacaktır. Bizim adli tıpımız, MİT’imiz yok. Hükümet harekete geçmeli, “bunlar iftira” diyeceğine her şeyi ortaya çıkarmalıdır."