BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,57
HABER /  SPOR  /  BEŞİKTAŞ

İşte Beşiktaş Fenerbahçe maçı muhtemel 11'leri

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbide iki takım 349. kez karşılaşacak. Dev derbi saat 21:00'da başlayacak. Derbide kimler sakat hangi futbolcular cezalı. İşte dev derbinin muhtemel 11'leri...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 2019 yılının ilk derbi heyecanı yaşanacak. Ligde üst sıralarda bulunan Beşiktaş ile bu sezon zor günler geçiren ve şampiyonluk yarışından uzak olan Fenerbahçe yarın saat 21.00'de Vodafone Park’ta karşılaşacak. Karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

95 YILLIK REKABETTE FENERBAHÇE ÜSTÜN
İki takım tarihinde bugüne kadar 348 kez karşı karşıya geldi. 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 95 yıllık rekabette sarı-lacivertliler, rakibi karşısında galibiyet sayısı bakımından önde bulunuyor. Söz konusu müsabakalarda Kanarya rakibini 132 kez mağlup ederken, Kartal ise 124 kez sahadan galip ayrıldı. 92 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin 479 golüne, Beşiktaş 437 golle karşılık verdi. 

ADEM LJAJİÇ CEZALI
Dev maç öncesinde Beşiktaş'taki en önemli eksik Sırp yıldız Adem Ljajic. Evkur Yeni Malatyaspor karşısında çok iyi bir futbol oynayan ve galibiyeti getiren golü attıktan sonra korner bayrağına tekme atan Ljajic, bu hareketi sonrasında sarı kart görerek cezalı duruma düşmüştü. Adem'in yokluğu nedeniyle antrenmanlarda çeşitli varyasyonlar deneyen Şenol Güneş, Japon yıldız Kagawa'yı ilk 11'de sahaya sürebilir. 

VALBUENA-HASAN ALİ-EKİCİ'NİN DURUMU MAÇ SAATİNDE BELLİ OLACAK
Beşiktaş maçı öncesinde Fenerbahçe'de de eksik isimler bulunuyor. Kayserispor maçı sonrasında aldığı darbeyle sakatlanan Mehmet Ekici'nin durumu maç saatinde belli olacak ancak forma giymesi zor gibi görünüyor. Sakatlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Valbuena'nın durumu ise belirsizliğini koruyor. Bu futbolcuların dışında Zenit maçında sakatlanan Hasan Ali Kaldırım'ın da durumu belirsiz. 

FENERBAHÇE, İLK KEZ BİR DERBİYE KÜME DÜŞME HATTINDA ÇIKACAK 
Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe maçıyla sarı-lacivertliler bir ilki de yaşamış olacak. Kanarya, Süper Lig tarihinde ilk kez bir derbiye küme düşme hattındayken çıkacak. Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe, Ankaragücü-BB Erzurumspor maçında başkent ekibinin 2-1 kazanmasının ardından 16. sıraya geriledi.  Ankaragücü, bu galibiyetle puanını 27 yaparak 13. sıraya yükselirken, Fenerbahçe ise 24 puanla 16. sırada düşme hattına girdi. Bursaspor, Medipol Başakşehir karşısında 2 farkla mağlup olursa Fenerbahçe derbiye küme düşme hattının üstünde çıkacak. 

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE MUHTEMEL 11'LER
Beşiktaş:
 Karius, Gökhan, Vida, Mirin, Adriano, Atiba, Dorukhan, Lens, Kagawa, Caner, Burak
Fenerbahçe: Volkan, Isla, Sadık, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Dirar, Tolgay, Moses, Soldado