BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan IMF açıklaması! Borç istediler verin dedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tokat'ta yaptığı mitingde IMF'nin Türkiye'den borç istediğini ''Geldiler bizden borç istediler. Arkadaşlara 'verin' dedim. Baktılar ki, bu çılgın Türkler ciddi, vazgeçtiler'' sözleriyle anlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim mitinglerine Tokat'ta devam etti.Erdoğan Tokat'ta muhalefete yüklenirken, ekonomideki gelişmeleri ve Tokat'a yapılan yatırımları anlattı.

Erdoğan bir zamanlar Türkiye'nin borç aldığı IMF'nin Türkiye'den borç istediğini anlattı. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

TÜRKİYE'NİN BAŞBAKANI BENİM DEDİM: Mali disiplinden, bütçe disiplininden sapmadan yatırımlarımıza ağırlı verdik. Ülke ekonomisini tam 3,5 kat büyüttük. IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. Bay Kemal bu ülkeyi IMF'ye siz muhtaç ettiniz. Davos'tayız, IMF'nin o zamanki başkanına şunu söyledim, 'Bak başkan sen IMF'nin başkanısın. Türkiye'nin Başbakanı benim. Siz alacağınızı bizden taksit taksit alıyor musunuz? Alıyorsunuz. Ama siz Türkiye'yi yönetemezsiniz. Taksitlerinizi alırsınız o kadar'. Mayıs 2013 23,5 milyar borç ödemesi sıfırlandı.

BİZDEN BORÇ İSTEDİ BEN ARKADAŞLARA 'VERİN' DEDİM: Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok. Oraya ihtiyacımız yok. Geldiler bizden borç istediler. Arkadaşlara 'verin' dedim. Baktılar ki, bu çılgın Türkler ciddi, vazgeçtiler. Onlara mevki makam verirken iyiydi. Ama sen gel biraz dinlen dediğimizde bizim trenden inip başka trene bindiler. Bugün bize ihanet eden, yarın gittiği yere ihanet eder. 

EKONOMİDE OYUNU BOZMAK İÇİN OYUNUZU İSTİYORUZ: Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var 31 Mart'ta yine sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Oyunu bozmak için Tokatlı kardeşlerimizden oy istiyoruz. Suriye'deki oyunu, ekonomideki oyunu bozmak için sandıkta sizlerin oyunu istiyoruz. Geleceğimiz için daha aydınlık daha müreffeh yarınlar için 31 Mart'ta bir kez daha Tokat'ın desteğini bekliyoruz. 

31 MART İNŞALLAH TÜM MAZLUMLARIN GÜR BİR SESİ OLSUN: 31 Mart inşallah şimdiden aziz milletimiz için, Tokat için hayırlara vesile olsun. Bugün 17. ildeyim, ilçeleri saymıyorum. Ve devam ediyorum. 31 Mart inşallah büyük ve güçlü Türkiye'nin habercisi olsun. Tüm ülkede gönül belediyeciliğinin müjdecisi olsun. Milletimizle birlikte dünyanın tüm mazlum halkları için verilmiş gür bir mesaj olsun. Tokatlı kardeşlerimin talep ve istekleri Ankara'daki bürokrasi dehlizleri arasında kaybolup gitti. Ta ki AK Parti iktidarlarına kadar. İller arasında öz, üvey ayrımı yapan zihniyeti de, vatandaşlar arasında makbul, makbul olmayan ayrımını rafa kaldırdık.

SON 17 YILDA TOKAT'A 13 KATRİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK: Batıdaki imkanlardan doğudaki insanımızın da faydalanmasını istedik. İstanbul'daki, Ankara'daki hayat standardına Sivas, Tokat, Yozgat'taki insanımızın da sahip olsun istedik. Benim Tokatlı gencim iş bulmak için gurbete gitmek mecburiyetinde olmasın istedim. Benim Tokatlı engelli vatandaşım maddi sıkıntı çekmesin, ailesine yük olmasın istedik. Esnafım, sanatkârım işini büyütmek, üretimini arttırmak istediğine kendisine destek olabilecek bir el bulmasını istedik. Tokat'ta yılların ihmalini giderdik ve tarihinin en büyük yatırımlarıyla tanıştırdık. Son 17 yılda Tokat'a 13 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık.