BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,89
ALTIN 2.473,10
HABER /  GÜNCEL

İşte BDP'nin ikinci İmralı heyeti

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen İmralı görüşmelerinin ikincisi için BDP bu isimleri belirledi.

Abone ol

Çok tartışılan İmralı görüşmelerinin ikincisi için kimlerin gideceği merak konusuydu. BDP İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmeye katılmasını istedikleri isimleri liste halinde Adalet Bakanlığı'na bildirdi. 

Ancak Başbakan Erdoğan'ın Ahmet Türk'ün ilk görüşmelerden sonraki açıklamalarından dolayı katılmasına sıcak bakmadığı biliniyor.

3 İSİM BİR YEDEK

Terörü bitirme amaçlı İmralı görüşmelerinin ikincisi için BDP, Ahmet Türk, Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan’ın adını Adalet Bakanlığı’na bildirdi. İdris Baluken’i de yedek gösterdi.

İMRALI HEYETİ İSİMLERİ ADALET BAKANLIĞI’NDA

Star'dan Hamza Erdoğan'ın haberine göre PKK’ya silah bıraktırma hedefiyle başlatılan İmralı görüşmelerinin ikinci aşamasında son viraja girildi. BDP’nin İmralı’ya gitmesini istediği heyet listesini revize ederken, daha önce isimleri gündeme gelen Gültan Kışanak ile Aysel Tuğluk’un yerine Pervin Buldan ve İdris Baluken’in isimlerini belirledi.

Adaya üç kişilik liste istenince Baluken yedeğe alındı. İsimlere vize konusunda nihai kararı Başbakan Tayyip Erdoğan’ın vermesi bekleniyor. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile DTK Başkanı Ahmet Türk isimleri listedeki yerini korudu.BDP, Adalet Bakanlığı’ndan Türk ve Buldan konusunda onay bekliyor.

BU HAFTA GERÇEKLEŞMESİ BEKLENİYOR

Demirtaş İmralı’ya gidiş için Adalet Bakanlığı’ndan haber beklediklerini, bunun birkaç gün içinde olabileceğini söyledi. Demirtaş, “Desteklediğimiz için milletvekillerimizin gidişini sağladık. İkinci bir heyetin gidişinin de bu hafta gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Adaya gidişin mümkün olduğu konusunda haber bekliyoruz. Haber gelir gelmez yapacağız. Ben bugün veya önümüzdeki iki üç gün içerisinde olacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

Demirtaş, “Bunun dışındaki hiçbir spekülatif yaklaşıma partimizi, eş başkanlarımızı yıpratma girişimlerine kulak asmamak lazım. Heyet netleşirse partimiz zaten açıklamayı yapacak, kamuoyunu ve halkımızı bilgilendirecektir” dedi.