BIST 10.250
DOLAR 32,29
EURO 34,78
ALTIN 2.405,27
HABER /  MEDYA

İşte Balbay'ın Silivri'deki seçim bürosu

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Mustafa Balbay, bakın seçim bürosunu nerede kurdu?

Abone ol

CHP İzmir 2. Bölge ikinci sıra milletvekili adayı, Ergenekon tutuklusu gazeteci-yazar Mustafa Balbay ile görüşen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, izlenimlerini anlattığı yazısında Balbay'ın tecrit odasının bir bölümünü seçim bürosu yaptığını belirtiyor.

Gazeteciler.com'un haberine göre işte Sertel'in kaleminde Balbay izlenimleri:

"Mustafa Balbay'a arkadaşlar soruyor:
- Bir milletvekili olarak vaatlerini sıralar mısın?
- Basın özgürlüğü konusunda mecliste...

Mustafa gülüyor. Takılmalar hoşuna gidiyor. Sesini yükselterek, 'Sevgili seçmenlerim, yurttaşlarım' diyor. Sonunu getirmeden hücresindeki seçim faaliyetlerini anlatmaya koyuluyor. Ha ondan önce şunu söylüyor:

'Usulen milletvekilliği yapmak istemiyorum. Size de, halkımıza da iki kapım açık olacak. Birincisi gönül kapım, ikincisi mecliste odamın kapısı'

TECRİT HÜCRESİNDE SEÇİM BÜROSU

Sonra seçim bürosu açtığının müjdesini veriyor. İki odalı, tek başına kaldığı tecrit hücresinin bir odasını seçim bürosu yapmış:

CHP İzmir 2'inci Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Balbay Seçim Bürosu, yazmış. Seçim bürosunun kapısına Mustafa Kemal Atatürk'ün kalpaklı bir fotoğrafını asmış, ardında Türk Bayrağı olan... Mavi kapı üzerinde Kırmızı, beyaz bayraklı Atatürk posteri çok şık durmuş...

Seçim bürosunun açılışına katılan olmamış. Çiçek gönderen de olmamış, büronun açıldığını duyan da yok. Gelen de olmamış. Seçim bürosu bomboş.. Mustafa, "Zaten kimseye davet göndermedim" diyor, gülüyor... Açılışı gördüyse 24 saat koğuşları gözleyen cezaevi idaresi görmüştür.

Zaman zaman seçim büroma uğruyorum, 'Merhaba arkadaşlar' diye sesleniyorum, ses veren yok. Ama ben sıklıkla seçim büroma uğruyorum.Biz yazıyoruz ya, yarın gidip koğuşundan seçim bürosunu kapatıp, Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafını indirmezler inşallah...

Mustafa Balbay bugünlerde Ali Ekber Yıldırım'ın getirdiği 41 semt 41 yazar kitaplarını okuyor. Harıl harıl İzmir çalışıyor. İzmir'in tarım sorunlarından, gençliğin sorunlarına... Gecekondu halkının beklentilerinden, işsizliğin çözüm yollarına, eğitim sistemine kadar hemen her konuda okuyor, araştırıyor. Milletvekili seçildiğimde görevimi usulen yapmak istemiyorum, sözüne uygun davranış için durmadan çalışıyor.

CHP'ye yani aday gösterildiği partiye daha fazla nasıl katkım olabilir, diye soruyor. Tekrarlıyor, 'Partime nasıl daha fazla yararlı olabilirim' İzmir'de seçim bölgesindeki tüm ilçelere mektup yazmış, CHP İl Başkanlığına göndermiş. Mektuplar açılıp okunduğunda, hele bir de seçmene düzgün bir biçimde iletilirse katkısı olacağı kesin. En azından Mustafa Balbay'ın seçmene ne demek istediği bilinecek.

Bu arada insanı ne kadar yalnızlaştırmaya, ne kadar umutsuzluğa, karamsarlığa itmeye çalışırsanız çalışın başaramıyorsunuz. Tecrit hücresine mi atıyorsunuz, yalnız kalsın mı istiyorsunuz. Başaramıyorsunuz, Allah yardım ediyor.

Balbay'ın hücre penceresinin yakınına kargalar yuva kuruyor. Önce dişi karga, sonra erkek karga yuvaya geliyor. Yakında yumurtalar çatlar, yavru kargalar gelir...

Mustafa'ya yazayım mı bunu diyorum. 'Sen bilirsin' diyor.

Yazarsam acaba karganın yuvasını da bozarlar mı endişesi var. Yok canım o kadar da zalim olamazlar. Onların derdi insan yavrularıyla, karga yavrularından ne isterler ki? Yazıyorum ve içimden dua ediyorum:
- İnşallah kargaların yuvasını da dağıtmazlar...
Mustafa Balbay'la vedalaşıyoruz. Geldiği gibi ama daha moralli, başı dik alkışlarla uğurlanıyor"