BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte asker Yasin Hayal

Çevresinde şiddet eğilimi ve silaha düşkünlüğüyle bilinen Yasin Hayal’in askerlikte de vukuatı var...

Abone ol Çevresinde şiddet eğilimi ve silaha düşkünlüğüyle bilinen Dink suikastının kilit ismi Yasin Hayal’in askerlik yaptığı Gölbaşı’nda da pek çok vukuatı var. İşte Hayal’in ruh halini yansıtan askerlik hatırası fotoğraf:

Çevresinde şiddet eğilimi ve silaha düşkünlüğüyle bilinen Dink suikastının kilit ismi Yasin Hayal’in askerlik yaptığı Gölbaşı’nda da pek çok vukuatı var. Üstleri tarafından sık sık uyarılan Hayal, bir keresinde de dershane camlarına kafa atmış

KÖTÜ ŞÖHRET

HAYAL’İ artık tanımayan yok. Tetikçi Ogün Samast yakalandıktan sonra arkasındaki azmettirici ‘abi’ olarak ortaya çıktı. İstanbul Adliyesi’nde ifade verdikten sonra ‘Orhan Pamuk akıllı ol akıllı’ diye tehdit savururken yüzüne yerleşen dehşet verici ifadeyle beyinlere kazındı. Çok güvendiği Erhan Ağabeyi’nin polis muhbiri olduğunu öğrenince dilinin çözülmesi de onu bir kez daha gündeme taşıdı.

Hayal’i tanıyanlar ona ‘Bombacı’ diyor. Bu lakap ona Trabzon’da McDonald’s’ın bombalanması olayından kalma. Bir de ‘Deli çavuş’ lakabı var. Kendi anlatmış mahalledeki gençlere, askerliğini yaptığı Ankara Gölbaşı Muhafız Bölüğü’nde de kavgacı kişiliğiyle dikkat çektiğini. Bölük komutanına kızıp dershanenin camlarını kafa ve yumrukla indirdiğini. Tabii aldığı cezaları atlayarak. İlginç bir şey de böylesi kaba ve kavgacı bir portre çizen Hayal’in ‘Arkadaşlarına yazılar yazdırdığı’ bir hatıra defterine sahip olması.

ERHAN RUH HASTASI

HRANT Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan muhbir Erhan Tuncel’in ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınarak cezaevine konan Salih Hacısalihoğlu’nun babası Ali Kemal Hacısalihoğlu, Tuncel’in intikam almak için oğlunun adını polise verdiğini öne sürdü. Tuncel, suikast için mermileri Salih Hacısalihoğlu’nun temin ettiğini söylemişti. Abisini ziyarete gittiğinde göz altına alınıp İstanbul Emniyeti’ne teslim edilen ve dört günlük sorgunun ardından önceki gün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Süleyman Hacısalihoğlu ise ‘Abim Erhan’ı tehlikeli görürdü. Bu olaydan sonra ağabeyime hak verdim. Esrarengizin ötesinde ruh hastası bir şahıs olduğuna kanaat getirdim’ diye konuştu.

Kaynak: Star