BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Radyolara frekans şoku

RTÜK Başkanı, frekans tahsisi yapılması durumunda mevcut radyoların 3’te 2’lik bölümünün kapanacağı uyarısı yaptı.

Abone ol

Radyo dinleme alışkanlıklarını araştıran RTÜK, radyoların hiç şikayet edilmediğini, gençlerin yaşlılara oranla, eğitimlilerin eğitimsizlere oranla, evlilerin ise bekarlara oranla daha çok radyo dinlediğini duyurdu.
RTÜK, radyo dinleme alışkanlıklarını araştırdı. Araştırma sonuçları Bilkent otelde yapılan bir toplantı ile basına duyuruldu.

Toplantıda konuşan RTÜK Başkanı Zahid Akman, Türkiye’deki ulusal radyo temsilcileriyle yaptıkları görüşmede radyo yayınlarıyla ilgili konuları ele aldıklarını kaydetti.

Türkiye’de toplam 36 ulusal, 100 bölgesel ve 949 yerel radyo kanalı bulunduğunu ifade eden Akman, vatandaşların yaşamında çok önemli yere sahip olan radyoların reklam pastasından yeterli pay alamadıklarına işaret etti. “Bunda radyolarımızın reklam politikalarının eksik olmasının yanı sıra yıllardır stabilit bir yayın hayatına geçilememiş olması da önemli bir faktör” diyen Akman, İstanbul’daki 103 radyonun frekans aralığında mutabakat sağlandığını duyurdu. Akman bu radyoların vericilerini Çamlıca’ya topladıklarını belirterek, böylece radyo dinleyicilerinin daha düzgün radyo yayınları dinleyebileceklerini anlattı. İstanbul’daki radyoların frekans aralığının düzenlenmesinin en çok radyo gelirleri üzerinde etkisi olacağını savunan Akman, bu düzenlemenin yayınla ilgli sorunlar yaşayan diğer radyolara da uygulanacağını bildirdi.