BIST 10.471
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  GÜNCEL

Topbaştan Acaristanbul yorumu

Kadir Topbaş, Danıştay'ın, Acaristanbul'la ilgili kararı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Danıştay'ın, Acaristanbul'la ilgili kararı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Danıştay'ın, Beykoz Belediyesi tarafından Acaristanbul'a verilen ruhsatları iptal eden yerel mahkeme kararını onamasıyla ilgili olarak, "Karara saygılıyız. Bize bir iş düşerse tabii ki Büyükşehir Belediyesi olarak yardımcı oluruz" dedi.

Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Topbaş, "Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir çalışması var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Karar verildikten sonra, artık açık net ortaya çıktı. Gerekeni de Sayın Çevre ve Orman Bakanımız yapacağını söyledi. Belediyenin Encümen Kararı da bir rahatlama getirmişti ama yeterli değildi. Bundan sonraki süreci, Sayın Bakanın bizzat kendisi takip ediyor. 'İşlemi kendimiz yapacağız' diye de bahsetmişlerdi. Bize bir iş düşerse tabii ki Büyükşehir Belediyesi olarak da yardımcı oluruz. Karara saygılıyız. Yasalarımızın koyduğu, meclislerimizin verdiği kararlara saygılıyız.