BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Arınç'ın helalleşmeyeceği isimler!

Arınç, 1995 yılında yaşananları anlattı Adnan Menderes'i seçmeyenlere hakkını helal etmediğini söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylül referandumunda Adnan Menderes'in bir sözünün kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Aydın Menderes'in Refah Partisi milletvekiliyken 1995 yılında geçirdiği kazayı anlatan Arınç, o dönemde yaşadıklarını anlattı.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen 'Aydın Menderes'i Anma' programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aydın Menderes ile ilgili hatıralarını anlattı.

ilk hatırasının kendisini sükutu hayale uğrattığını belirten Arınç, acı hatırasını duygu dolu sözlerle anlattı. Refah Partisi döneminde Erbakan Hoca'nın, Aydın Menderes'i aday gösterdiklerini ve en çok milletvekiline sahip olmaları nedeniyle teamül gereği seçilmesini beklediklerini; ancak Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin oy vermediğini ve Mustafa Kalemli'nin Meclis Başkanı seçildiğini hatırlattı. 

"İNŞALLAH NAZAR DEĞMEZ, BAŞINA BİR ŞEY GELEMEZ"

Arınç, konuşmasında oldukça ilginç bir anısıdı da davetlilerle paylaştı. Hükümet programını Menderes'in okuduğunu söyleyen Arınç, o kadar güzel okudu ki "inşallah nazar değmez, başına bir iş gelmez" dediklerini hatırlattı. 

Seçimlerin ardından yeni seçilen milletvekillerini birbirleriyle tanıştırmak için Antalya'da ya da Alanya'da bir otelde kamp kurmaya yola çıktıklarını ifade eden Arınç, O gün 15 Mart'ta 3 - 4 arkadaş şeklinde birer arabayla yola çıktıklarını, İkbal Tesisleri'nde kahvaltı yaparken Aydın Menderes ile karşılaştıklarını kaydederek, önce Menderes'in daha sonra da kendilerinin yola çıktığını ve acı tabloyla karşılaştıklarını anlattı. Yol kenarında bir arabanın takla attığını gördüklerini dile getiren Arınç, aracın Menderes'in aracı olduğunu öğrendikten sonra hastaneye koştuklarını belirtti.

"AYDIN MENDERES'İ MECLİS BAŞKANI SEÇMEYENLERE HAKKIMI HELAL ETMEDİM, ETMEYE DE NİYETİM YOK"

Hastane salonunda bir sedye üzerinde kendisini yatarken gördüklerini anımsatan Arınç, dönemin İçişleri Bakanı Ülkü Güney'in alınması için helikopter gönderdiğini kendilerinin de stadyuma kadar nezaret ettiğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ondan sonra keşkeler çoktur. Kaderi itham etmek için demiyorum ben ama şundan eminim ben eğer Meclis başkanı seçilmiş olsaydı, bir siyasi parti toplantısına katılmayacaktı, Antalya'ya da gidemeyecekti. Antalya'ya gitmeseydi böyle bir kazada olmayacaktı diyebilirsiniz, bu benim gibi aciz varlığın keşkesi. Ama kader başka bir yerde çıkacaktı mutlaka karşısına, ondan kaçmak mümkün olmadığına göre. Ama ona oy vermeyerek Meclis başkanı seçtirmeyenlere ben şu ana kadar hakkımı helal etmedim, bundan sonra da etmeye niyetim yok."

"AYDIN MENDERES'İN O SÖZÜNÜN BİNLERCE KIYMETİ VAR"

Aydın Menderes ile ilgili diğer bir konuya değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, 12 Eylül referandumundan önce Menderes'in bir sözünü hatırlattı. Yüzde 58 evet ile o referandumun kabul edilmesinde merhum Aydın Menderes'in bir sözünün binlerce kıymetinin olduğuna dikkat çeken Arınç'ın o sözü hatırlatması hem kendisini hem de salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Menderes'in "Bu referandumda, bu anayasa değişikliğine kullanılan her evet oyu rahmetli babam Adnan Menderes için okunacak bir Fatiha'dır." sözüne milletin sahip çıktığını vurgulayan Arınç, "Bilin ki o gün ki mücadelemizde halk üzerinde en müspet etki bırakan söz, merhum Menderes'in işte bu sözüdür." ifadelerini kullandı.