BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte AK Parti'nin hedeflediği oy oranı

Haziran öncesi Ak Parti'nin seçim stratejisi belli oldu. Hedef yüzde 58 oy almak. Bunun için yapılacaklar da belli oldu.

Abone ol

AK Parti'nin seçim stratejisi belli oldu. AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'a göre hedef yüzde 58 oy almak.

Bu oyu almak için 2 milyona yakın sandık görevlisinin çalışacağı seçimde koordinasyonu sağlayacak 4 bin teşkilat mensubuna eğitim verilecek. Teşkilat mensupları asık suratla, ütüsüz pantolonla, kirli ceketle, tarak görmemiş bir saçla, boyasız ayakkabıyla insanların karşısına çıkmayacak. Seçmene birebir markaj yapılacak. 50 milyon seçmenle yüz yüze temas kurulmaya çalışılacak.

AK Parti seçim startını verdi. Seçimlerden sorumlu yöneticilerle yapılmaya başlanan toplantılar 20 Şubat 2011 tarihine kadar sürecek. Bu toplantılarla birlikte, seçim döneminde 81 il ve 957 ilçede seçim koordinasyonunu sağlayacak yaklaşık 4000 teşkilat mensubunun eğitim almış olacak.

25-27 Şubat 2011 tarihlerinde de il düzeyindeki seçim işleri başkanları ile SKM başkanlarının 3 günlük bir kampa alınacak. 1 Mart'ta Meclis'te seçim tarihinin alınmasından sonra adayların müracaat süreci başlayacak. 15 veya 20 Nisan tarihleri arasında aday listeleri kesinleşecek. Adaylar temayül yoklaması ile belirlenecek. Mülakat çalışmaları yapılacak. Gerektiğinde aday adayları ile ilgili kamuoyu yoklaması yapılacak.

REKOR BAŞVURU BEKLENİYOR

2007 yılında yapılan genel seçimlerde 3904 milletvekili aday adayının AK Parti'ye müracaat ettiğini hatırlatan Mustafa Ataş, bu seçimde sayının 4500-5000'e çıkmasını bekliyor. 

ADAYLIK ÜCRETİ 3 BİN LİRA

Milletvekili aday adaylarından başvuruları sırasında 3 bin Türk Lirası almayı, özürlü aday adaylarından da ücret almamayı planladıklarını bildiren Ataş, bu konudaki son kararı parti yönetiminin vereceğini ifade etti.

HEDEF YÜZDE 58

Mustafa Ataş, seçim sonuçları ile ilgili sorulan bir soru üzerine şunları söyledi:

"Biz kesinlikle teşkilatlarımızla birlikte AK Parti'nin yine tek başına, güçlü bir şekilde iktidar olacağına inanıyoruz. Bunda en ufak bir şüphemiz yok. Şimdiye kadar aldığımız oylardan daha çok oy alacağımızı bekliyoruz. Benim hedefim yüzde 58. 'Çok uçtun' diyebilirsiniz. Ben uçmadım. Ben teşkilatlarımıza da hedefi yüzde 58 gösteriyorum. Niye yüzde 58 gösteriyorum? 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda yüzde 58'lik bir kesim Türkiye'nin demokratikleşme noktasında 'evet' oyu verdi.

Şimdi biz bu yüzde 58'lik kesimin oyunu alabiliriz. Tabii bunun içerisinde AK Partili de vardır, MHP'li, Saadet Partili, BBP'li, CHP'li de vardır. Her kesimden insan böyle bir anlayışla oy verdi. Biz o zaman bu insanların hepsinin oyunu alabiliriz diye düşünüyorum. Yüzde 58 oy alabiliriz AK Parti olarak. Alamıyorsak eksiklik bizdedir.

Şu anda kamuoyu yoklamaları AK Parti'nin oyunu yüzde 58'ler seviyesinde gösteriyor. Biz ufacık bir gayretle, seçmenlere birebir ulaşmak suretiyle yüzde 58'i yakalayabiliriz. Bunu ben hayal olarak söylemiyorum, yakalayabiliriz. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz genel seçimlerinden daha yüksek oy alacağımıza inancım var."

2 MİLYON PARTİLİ ÇALIŞIYOR

Çok aktif çalışan ve dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir teşkilata sahibiz. Biz seçimlerde yaklaşık 2 milyon partiliyle çalışıyoruz. Yani 177 bin sandığın her birinde asgari dörder tane görevlimiz var."

SEÇMENE ULAŞMA TAKTİKLERİ

Bir soru üzerine, seçmene ulaşmanın püf noktalarını anlatan Mustafa Ataş, şöyle konuştu:

"Adam adama markaj çalışması bizim bir defa olmazsa olmazımızdır. Oturacaksınız, kişiyle yüz yüze konuşacaksınız, elele tutuşacaksınız, göz göze geleceksiniz, derdiniz neyse anlatacaksınız, onun derdi neyse dinleyeceksiniz. O kişinin talepleri doğrultusunda legal yollarla çözüm üretmeye çalışacaksınız. Biz bunları yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, Türkiye genelindeki yaklaşık 50 milyon seçmene birebir ulaşmak. "

PARTİLİLER BAKIMLI OLACAK

Seçimler için bir kitapçık hazırladıklarını belirten Ataş, bu kitapçıkta, sandık görevlilerinin, seçim kapsamında ev ve esnaf ziyareti yapacak olan teşkilat mensuplarının, milletvekili adaylarının nelere dikkat etmesi gerektiği gibi konuların anlatılacağını bildirdi.

Mustafa Ataş, şunları kaydetti:
"AK Partili bir kişi en adaletli olmak zorundadır, AK Partili bir kişi en dürüst olmak zorundadır, AK Partili bir kişi en güvenilir insan olmak zorundadır, AK Partili kişi en güler yüzlü insan olmak zorundadır, AK Partili bir kişi en iyi giyinen insan olmak zorundadır, vesaire... Bunları anlatıyoruz teşkilatlara. Asık suratla, ütüsüz pantolonla, kirli ceketle, tarak görmemiş bir saçla, boyasız ayakkabıyla insanların karşısına çıkmayın diyoruz. Bütün bunları, bu detayları anlatıyoruz. Herkes size örnek insan diye bakacak. Kendinize bunu dedirttiriyorsanız alamayacağınız bir sonuç yoktur. Gittiğimiz yerlerde bunları konuşuyoruz. Örnek kimlik olacaksınız, hiç kimse sizden şikayetçi olmamalı diyoruz."