BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Süheyl Batum istifa edecek mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Süheyl Batum'un istifasıyla ilgili ilk kez konuştu

Abone ol

CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'asker kağıttan kaplanmış' sözleriyle Türkiye'nin gündemine oturan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un partiden istifasıyla ilgili ilk kez konuştu. 

Kılıçdaroğlu, "O defter kapandı, tartışmalara nokta koyduk" dedi. Kılıçdaroğlu bunun ne anlama geldiği sorusuna, "Zamanla göreceksiniz. Siyaset deneyim işidir. Herkes kendi yaşamından dersler çıkarır. Türkiye'nin büyük sorunları var onlarla ilgilenelim" yanıtı verdi.

Savcılık harekete geçti!
Askere 'kağıttan kaplan' diyen Batum'un sözleri Cumhuriyet Savcılığı'nda harekete geçirdi.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Batum'un sözleri Başbakan Erdoğan'ın sert tepkisini çekmiş, Erdoğan savcıları göreve davet etmişti. Kılıçdaroğlu grup konuşmasında bu sözlere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Bu orduyla savaşa mı girilir" sözlerini hatırlatarak yanıt vermişti.

ARINÇ ORDU'NUN TANIMINA BAKSIN                                          

Arınç dün yaptığı açıklamada orduyu değil bazı subayları kast ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu Arınç'ın bu sözlerini şöyle değerlendirdi.

Eski CHP'liden sert eleştiri!
Eski CHP'li Orhan Birgit'in Batum krizine ilişkin sözleri CHP'yi kızdıracak türden...
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


"Bir gün söylediklerini ertesi gün yalanlıyorlar. O laftan bir subay mı anlaşılır, ordu mu? Eğer ordunun ne anlama geldiğini bilimyorsa bir sözlüğe baksınlar. Savcı o sözler sonrası harekete geçmedi. Niye çifte standart. Başbakan suç duyurusunda bulunmuş ama kendi Başbakan Yardımcısı için bunu yapmıyor."

BAŞBAKAN'A YAKIŞMAZ RECEP BEY'E YAKIŞIR                  

Başbakan Erdoğan Meclis'teki grup toplantısında CHP'li Batum için "Bunun her tarafı Anayasa profesörü olsa ne olur" demişti. Kılıçdaroğlu bu sözleri nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Böyle bir söz Başbakan'a yakışmaz ama Recep Bey'e yakışır" yanıtı verdi.