BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
GÜNCEL

İşte 6 yaşında evlendirilen kızın eski eşi Kadir İstekli ve babası Yusuf Ziya Gümüşel

İSTANBUL Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve 6 yaşında evlendirilen H.K.G'nin eski eşi Kadir İstekli ilk kez görüntülendi. Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eşi Kadir İstekli bugun İstanbul adliyesine tutuklanma talebiyle sevk edildi. İşte Türkiye'nin konuştuğu baba Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eş Kadir İstekli...

İSTANBUL'da 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin açılan dava kapsamında haklarında çıkarılan yakalama kararı üzerine gözaltına alınan Kadir İ. ve Yusuf Ziya G, adliyeye sevk edildi.

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel görüntülendi

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, müşteki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile müşteki H.K.G'nin avukatlarının sanıklarla ilgili tutuklama taleplerinin değerlendirilmesinin ardından sanıklar Kadir İ. (47) ile Yusuf Ziya G. (59) hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Öndeki Yusuf Ziya Gümüşel, arkadaki Kadir İstekli... 


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince dün akşam Pendik'te gözaltına alınan Kadir İ'nin ardından Yusuf Ziya G. de yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kadir İ. ile Yusuf Ziya G. adliyeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

İstanbul'da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.


Soruşturma sonucunda hazırlanan ve Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Kadir İ'nin "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya G. ve Fatıma G'nin de "çocuğun nitelikli cinsel istismarına iştirak" suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istenmişti.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına yönelik iddialarla ilgili 2012'de hukuka aykırı olarak kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdiği iddia edilen cumhuriyet savcısı hakkında HSK'ye inceleme izni vermişti.
Bunun üzerine savcı hakkında HSK Birinci Dairesince inceleme başlatılmış ve müfettiş görevlendirilmişti.
Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 olarak belirlenen duruşma tarihinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının talebi üzerine 30 Ocak 2023'te yapılmasına karar vermişti.
Mahkeme, talepler üzerine sanıklar Kadir İ. ile Yusuf Ziya G. hakkında "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun CMK'nın 100/3. maddesinde gösterilen katalog suçlardan olması, CD çözümünü içerir bilirkişi raporu, bu suç için yasada öngörülen alt ve üst sınırlar, kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu" nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına oy birliğiyle hükmetmişti.

Sitene Ekle