BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İşte 2012'nin en iyi otomobili

AutoBest 2012 yılının en iyi otomobili için seçimini yaptı. İşte yeni yılın en iyisi ve özellikleri....

Abone ol

Hyundai'den yapılan yazılı açıklamada, Avrupa'nın 15 farklı ülkesinin tanınmış otomotiv editörlerinin bir araya gelerek oluşturduğu AutoBest'in, Avrupa pazarları için yılın en iyi otomobilini belirlediği hatırlatıldı.

Geçtiğimiz Ekim ayında Hyundai Elantra'nın test sürüşünü gerçekleştirmek için Türkiye'yi ziyaret eden AutoBest üyelerinin, oylamalarını tamamlayarak son kararlarını 13 Aralık Salı günü verdiği ifade edilen açıklamada, Hyundai Elantra'nın, 15 jüri üyesinin 10'undan en yüksek notu alarak toplamda 839 puanla en yakın rakibi olan Ford Focus'un 81 puan önüne geçtiği ve AutoBest 2012 ödülüne değer görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, aday otomobillerin toplam 13 kriter üzerinden değerlendirildiği puanlandırmada en önemli kriter olan fiyatın, değerlendirmede yüzde 25'lik paya sahip olduğu, tüketim, kullanışlılık, bagaj kapasitesi, teknoloji, sürüş dinamikleri, dizayn, markanın bayi ve servis ağının yaygınlığı, yedek parça tedariki gibi kriterlerinin de puanlamada yer aldığına işaret edildi.

AutoBest Başkanı Ilia Seliktar'ın da görüşlerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Elantra, Hyundai'nin 'New Thinking. New Possibilities – Yeni Yaklaşım. Yeni Olanaklar' sloganının en başarılı kanıtı. Elantra, modern ve premium özelliklerini, faaliyet gösterdiğimiz gelişmekte olan pazarlara uygun, ulaşılabilir fiyat politikaları ile sunuyor. Hyundai Elantra için Avrupa'da satın alınabilecek en mantıklı otomobil diyebiliriz.''