BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.395,24
HABER /  DÜNYA

İşte 2 kişinin öldüğü o iş yeri

Gaziantep’te dün 2 işçinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı yangın sonrasında itfaiye ekipleri, iş hanı içerisinde temizleme çalışmasına ba...

Abone ol

Gaziantep’te dün 2 işçinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı yangın sonrasında itfaiye ekipleri, iş hanı içerisinde temizleme çalışmasına başladı.
Yangın sonrasında, Hacı Büyükmeşe İş Hanı’nda temizleme çalışması yapan itfaiye ekiplerine iş hanı çalışanları da yardım ediyor. Kullanılamaz hale gelen ve 90’dan fazla iş yerinin maddi zarar gördüğü yangının bilançosunu iş hanında kırılan camlar ve kullanılamaz hale gelen tekstil ürünlerinin görüntüleri ortaya koyuyor. İş hanı içerisindeki yangın sonrası gün yüzüne çıkan görüntüler adeta içeride yaşanan can pazarını anlatıyor.

İŞ HANINDA HİÇBİR YERDE YANGIN MERDİVENİ BULUNMUYOR
Yangın anında iş hanına babasını ziyarete gelen Muhammet Kökmen, yangında yaşadığı dehşet dolu dakikaları şu şekilde anlattı:
“Yangın çıktığında buradaydım. Babamın yanına misafir olarak gelmiştim. Bir an dışarı çıktığımda her taraf duman olmuştu. Babama haber verdim, babam aşağı doğru kaçtı. Ben de kendimi kurtarmak için camdan aşağı atladım. Her taraf simsiyah duman olmuştu. Ölen, yaralanan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz oldu. İş hanı içerisinde hiçbir yerde yangın merdiveni bulunmuyor. Can güvenliği açısında hiçbir tedbir bulunmuyor. Kendi canlarımızı bile camlardan aşağı atlayarak kurtardık. Biz çıktıktan sonra panikleyen arkadaşlarımız da yetişemedi. Olaydan sonra hastaneye kaldırıldım. Gereken müdahale yapıldı. Çok şükür şu an bir şeyimiz yok. Zararımızın şu anda Penyeciler Derneği tarafından karşılanacağı söyleniyor.”

"OĞLUM 3’ÜNCÜ KATTAKİ ÜTÜCÜNÜN CAMINDAN ATLAYARAK KURTULDU"
Yangın esnasında oğlu Muhammet’in haber vermesi ile iş hanından kendisini dışarı atan Mahmut Kökmen, “Yangın çıktığında buradaki dükkanımdaydım. Benim oğlan geldi; ‘baba pasajda yangın var’ dedi. O, yangın var deyince ben dükkandan dışarı çıktım. Her taraf simsiyah olmuştu. Göz gözü görmüyordu. Elektrik falan da kesildi zaten o esnada. Sadece duman vardı, alev yoktu. Herhangi bir patlama da yoktu. O esnada zorla 2. kattaki balkondan dışarı çıkabildim. Benim oğlum da 3.kattaki ütücünün camından atlayarak kurtuldu. Pasaj eski olduğu için yangın merdiveni bulunmuyor. Henüz zarar tespiti yapamadık. Sadece benim 10 ile 20 milyar arasında zararım var. Komple pasajın zararını hesaplarsan trilyonun üzerinde zarar vardır” diye konuştu.

YANGINDA ÖLEN İBRAHİM GEMİCİ YENİ EMEKLİ OLMUŞ
Mahmut Kökmen, yangında hayatını kaybeden İbrahim Gemici’nin yeni emekli olduğunu ve pasaja bayramdan iki hafta önce geldiğini belirterek, “Emekli ikramiyesi ile dükkan alıp kendi halinde overlokçuluk yapacaktı burada. Geleli bir buçuk ay oldu olmadı. O arkadaşımız vefat etti. İçerideki dumandan etkilendi. Çünkü koridorlardan dışarı çıkması mümkün değildi. O zaman kapıyı kapatmış içeride. İtfaiyeci arkadaşlar bulmuşlar kendisini. Penceresinde de demir derbent olduğundan dolayı çıkamamış” şeklinde konuştu.
(İHA)