BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,78
ALTIN 2.396,21
HABER /  DÜNYA

Herkes toplumun değerlerine saygı göstermeli

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, öğrenci evleri tartışması ile ilgili olarak, "Bütün insanlarımızın genel toplumun değerlerine saygı göst...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, öğrenci evleri tartışması ile ilgili olarak, "Bütün insanlarımızın genel toplumun değerlerine saygı göstermesi lazım" dedi.
Bakan İsmet Yılmaz, bir dizi ziyaret ve açılış programına katılmak üzere Aksaray’a geldi. İlk olarak Aksaray Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada Adana’da yakalanan cephanelik TIR ile ilgili araştırma ve soruşturmanın devam ettiğini, soruşturma sonrası İçişleri Bakanlığı ve Savcılık tarafından bilgilendirmenin yapılacağını söyledi.
Türkiye’nin Çin ile yapmayı planladığı füze anlaşmasını da değerlendiren Bakan Yılmaz, anlaşma sağlanacak ülkeler arasında Çin’in ilk sırada yer aldığını belirterek, “Şimdi biliyorsunuz biz ortak üretim, teknoloji transferi, en kısa zamanda teslim ve fiyat kriterlerinde, daha birçok kriterler var ama öne çıkan dört kriter var. Ortak üretim, teknoloji transferi, süre, teslim ne zaman. Örnek 2018’de teslim edebiliriz diyorlar. Bu kadar bekleyebilir miyiz, bekleyemeyiz. O kadar kritik bir coğrafyada yaşıyoruz ki, ne kadar erken gelse o kadar iyi olur. Süre kriteri ve bir de fiyat kriteri. Bu kriterleri alarak Çin’i 1’inci, Fransız-İtalyan ortaklığı füzeleri 2’inci sırada, Amerika da 3’üncü sırada yer alıyor. Şimdi bu teklifler verilirken herkes bu teklifler şu tarihe kadar geçerlidir diyor. Şimdi onlardan şunu talep ettik. Ola ki birinci ile bir noktada tıkanma olursa ikinciye döneceğiz. Dedik ki, bu tekliflerinizin geçerlilik süresini uzatın. Talep edilen husus budur. Yeni teklif verseler olur mu, tabi kesinlikle olur. Bunu gelen yetkililere de ifade ettik. Bu bize ne olur? Çin ile yapılacak pazarlıkta bizim yolumuzu aydınlatır. Tekliflerinin geçerlilik süresinin uzatılmasını istedik ve yeni teklifler olursa bu bizim Çin ile yapacağımız pazarlıkta bizim işimizi kolaylaştırır diye düşünüyorum” dedi.

"BÜTÜN İNSANLAR TOPLUMUN DEĞERLERİNE SAYGI GÖSTERMELİ"
Öğrenci evleri ile ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Yılmaz, “Tabi insanlar bir toplum içinde yaşar. Tek başına yaşayan var mı? Yalnızlık Allah’a mahsustur. Dolayısı ile medeni olmak şehirli olmaktır. Toplum içinde yaşayanlar belli bir kurala tabi olmak zorunda. Bu toplumsal düzen kuralları dediğimizde üçe ayrılır. Bir hukuk kuralları vardır, bir ahlak kuralları vardır, bir de din kuralları vardır. Bunların üçü de bir toplumda bulunur, bazen bu üçü çakışır. Mesela hırsızlık hem hukuk düzeni bakımından suçtur, hem ahlak bakımından kötüdür, hem de din kuralları açısından günahtır, haramdır. Ama siz eğer ki toplum içerisinde hiçbir kadına yer vermezseniz, olur olmaz yerde bağırırsanız bunlar suç olmazsa da toplum tarafından pek de uygun karşılanmaz. İşte bu da o mahalle baskısı mı dersiniz, çevre algılaması veya topluma ters düşmemek. Aydın insan bunu yapar. Toplumun değerleri ile çatışmaz. Bütün insanlarımızın genel toplumun değerlerine saygı göstermesi lazım. Dolayısı ile bu söylenen hususları bu çerçevede de değerlendirirsek hiçbir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

"TÜRKİYE SON 300 YILDA EN GÜÇLÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR"
Türkiye’nin gelişimi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, “Türkiye’nin bugünü dünden çok daha iyi. Türkiye son 300 yıllık tarihinde olmadığı kadar en güçlü döneminde. Cenabı Allah’a hamdolsun o güçlü döneme şahitlik ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti son 80 yıl, 2002’de AK Parti iktidara gelene kadar 80 yılda aldığı yatırım, sayın Başbakan’da en son konuşmasında açıkladı 15 milyar dolar. 79 yılda toplam Türkiye’nin doğrudan almış olduğu yatırım 15.1 milyar dolar. AK Parti 2002’den 2013’e kadar aldığı ne kadar, 132 milyar dolar. Dolayısı ile 89 yılda aldığı yatırımdan fazlasını aldı. Neden aldı, istikrar var, neden aldı, güven var. Her bir yere bir yatırım yapacaksanız oraya güvenmeniz lazım. Oranın geleceğine güvenmelisiniz. Yatırım geleceğidir, bugüne de değildir” şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından Aksaray Valisi Selami Altınok, Bakan Yılmaz’a hediye verdi.
(İHA)