BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.394,60
HABER /  DÜNYA

İşte derbi önlemleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 2 bin 200 polisin görev alacağını açıkladı. <br/>...

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 2 bin 200 polisin görev alacağını açıkladı.
Vali Mutlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde katıldığı “Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresi” sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hafta sonu oynanacak derbide Fenerbahçe ve Galatasaray’a başarılar dileyen Mutlu, alınan tedbirleri anlattı. Daha önceki tecrübeleri göz önünde bulundurarak emniyet birimleri, kulüpler ve taraftar temsilcileriyle müşterek aldıkları kararlar olduğunu belirten Mutlu, “Bunları en iyi şekilde de uygulayacağız. İnşallah derbiye yakışır, futbola, spor ruhuna yakışır ve her iki takımımıza yakışır bir müsabaka arzu ediyoruz. Bu çerçevede 2 bin 200 polis memuru ve bin 50 de özel güvenlikçi planlaması yaptık. Bu kadroyla güvenli bir seyir izleneceğini de düşünüyoruz. Tabi burada en önemli şey kulüplerimizle birlikte takımımıza ve taraftarımıza düşen yaklaşımlardır. Taraftarlarımızın bu konuda hassasiyetlerine her zaman güveniyoruz. Maç Fenerbahçe seyircisi huzurunda yapılacak. Kulüplerimizin kendi aralarında yapmış olduğu bir anlaşma gereğince rakip takım taraftarları bu tür derbi maçlarına davet edilmiyor. Bu kulüplerimizin kendi aralarında yapmış olduğu bir mutabakatın sonucu, bizde bu kural çerçevesinde tedbirlerimizi sürdüreceğiz. Ümit ediyorum iyi olanın kazanacağı ama neticede futbolun ve sporun kazanacağı bir derbi maçı izleyeceğiz. Herkese şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.
(İHA)