BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.433,66
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İstanbul'u sarsacak takip

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

Sinema severler bu hafta 8 yeni filmle buluşuyor.

Karadeniz'de geçimini çay yetiştirerek sağlayan insanların yeni yapılaşma ve onun getirdiği çevre kirliliğine direnmesini anlatan ''Cennetteki Çöplük'' belgeseli beyaz perdeye yansıyacak.

Aksiyon gerilim türündeki ''Takip: İstanbul'', sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Dram romantik komedi türündeki ''Aşk Yeniden'' vizyona girecek. 

Dram gerilim türündeki ''Gölgede Dans'' da bu hafta seyircinin karşısına çıkacak.

Bir savaş filmi olan ''Güneş Yanığı 2'', İkinci Dünya Savaşında idama mahkum edildiği halde hayatta kalmayı başaran Albay Kotov'un hikayesini beyaz perdeye taşımayı sürdürüyor.

Dram türündeki ''Hayatımın Kararı'', MS hastalığına yakalanmasıyla hayatı işkenceye dönen Mario'nun Belçika'da ötenazi hakkını yasallaşması için giriştiği mücadeleyi konu ediniyor.

Haftanın tek animasyon macera türündeki ''Sammy'nin Maceraları 2'' filminde deniz kaplumbağası Sammy'nin maceraları anlatılıyor.

Komedi dram türündeki ''Striptiz Kulübü'' ise erkek striptizcilerin dünyasını aralayan alışılmışın dışında bir film olarak sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

DİĞER SAYFADA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

CENNETTEKİ ÇÖPLÜK 

Karadeniz'in Camburnu bölgesinde geçimini çay yetiştiriciliği ile sağlayan yerel halk, denizin doldurulması projesine direnerek hükumete karşı çıkar. Zira proje büyük bir çevre kirliliğine yol açacak ve yaşamlarını temelinden etkileyecektir.


Almanya'da yaşayan Türk asıllı yönetmen Fatih Akın son filminde kendi köklerine dönüyor ve Karadeniz'de yaşanan yeni yapılaşmanın yerel halk üzerindeki olumsuz etkisini beyazperdeye taşıyor. Dünya prömiyeri 2012 Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirilen filmin çekimleri toplam 5 yılda tamamlandı. 

TAKİP:İSTANBUL FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]TAKİP:İSTANBUL

İlk filmde Bryan Mills'ın kızını kaçıran ve yine Mills tarafından öldürülen çetenin baş elemanının babası, bu sefer intikam için emekli CIA ajanının İstanbul'da tatil yapan karısını kaçırır. Kızının peşinde olduklarını anlayan Bryan Mills, bu sefer kızının yardımıyla ailesine zarar vermek isteyenleri birer birer avlama yoluna gider.

Gösterime girdiği yıl sürpriz bir şekilde gişeden mutlu ayrılan 96 Saat (Taken)'in devamı olan Taken 2'nin merkezinde de yine bir kaçırılma olayı var. Başrol Mills olarak yine Liam Neeson'ı seyrederken, ilk filmde kaçırılan Kim olarak pasif bir rolde izlediğimiz Maggie Grace de devam filminde olayların tam merkezinde aktif bir rol alıyor. Mills'in eşi olarak yine Famke Janssen kadroda yer alırken, filmin baş kahramanlarından biri de tüm hikayenin geçtiği İstanbul...
Filmin yapımcılığını senaryoda da ortak imzası olan Fransız sinemacı Luc Besson üstlenirken, yönetmen koltuğunda ise Olivier Megaton oturuyor...


AŞK YENİDEN FİLMİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

AŞK YENİDEN

Kay & Arnold 30 yıldır evli ve birbirlerine sadık bir çifttirler. Kay bu monotonlaşmış hayatlarına renk katmak ister, tam da bunun üzerine evlilik terapisi üzerine uzmanlaşmış bir terapistten bahsedildiğini duyar. Terapist 'Great Hope Springs' kasabasında yaşamaktadır, Kay kocasını ikna edip terapistin yolunu tutar. Şimdi inatçılığı ile nam salmış olan Arnold ile aralarındaki aşkıi hem de bir terapist yardımıyla yeniden alevlendirmeye çalışacaktır.
Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada) filminden de Oscarlı aktrist Meryl Streep ile beraber çalışan yönetmen ve yapımcı David Frankel'in reji koltuğuna oturduğu filmin senaryosu ise Vanessa Taylor'a ait. Dram ve komedi türlerini harmanlayan filmin baş rollerini ise Meryl Streep, Tommy Lee Jones ve Steve Carell paylaşıyor.

GÖLGEDE DANS FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]GÖLGEDE DANS

Londra'da yarım kalmış bir bomba denemesinde Collette, bir MI5 subayının eline düşer. Kendisini sorgulayan Mac, ona bir anlaşma teklif eder. Ya muhbirlik yapacaktır ya da hapse girecektir. Oğlunun sağlığı ve refahı için duyduğu endişe yüzünden Belfast'a dönen Collette, İngiliz istihbaratı için önemli bir casus haline gelir. Mac onu korumak için birbirinden büyük riskler alır, ikisi de yollarının daraldığının farkındadır.

2009'da En İyi Belgesel Oscar’ını alan Teldeki Adam (Man on Wire) filminin yönetmeni olarak tanıdığımız James Marsh'ın kamera arkasına geçtiği dram ve gerilim türündeki yapımın başrollerini Clive Owen, Andrea Riseborough ve Gillian Anderson paylaşıyor.


GÜNEŞ YANIĞI 2 FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]GÜNEŞ YANIĞI 2

Oscar ödüllü Güneş Yanığı üçlemesinin ikinci filmi olan yapım, İkinci Dünya Savaşı’nda idama mahkum edildiği halde hayatta kalmayı başaran Albay Kotov'un hikayesini izlemeye devam ediyor. İlk filmin bıraktığı yerden 5 yıl sonrasında Kotov cephede savaşmaktadır. Ailesi onun yaşadığından umudu keserken, Nazilerin tecavüzünden kıl payı kurtulan kızı Nadia ise babasından nefret etmektedir. Nadia şimdi gönüllü hemşire olarak savaş alanında yaralılara yardım eder zira Nazi zulmü tüm şiddetiyle devam etmektedir.
Diğer yandan azılı düşmanı Mitya kendisine düzenlenen suikastten kurtulmayı başarmış ve Stalin’den aldığı emirlerle Kotov’u öldürmek için izini sürmektedir.
Rus sinemacı Nikita Mikhalkov'un en pahalı Rus filmlerinden biri olarak hayata geçirdiği film, festivallerden önce ilk kez Kremlin Sarayı’nda görücüye çıkmıştı.

HAYATIMIN KARARI FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]HAYATIMIN KARARI

Mario, Thomas, Lynn ve Roger ilk gençlik yıllarından itibaren nereyse tüm yaşamlarını beraber geçirmiş olan 4 sıkı arkadaştır. Dostluklarını yer yüzündeki hiçbir şey bozamaz gibi görünürken Mario’ya hayatını adım adım güçleştiren ve zehir eden MS hastalığı teşhisi konulur. Başta dostları hayata tutunması için her şeyi yaparlar ama Mario için yaşamak her geçen gün işkenceye dönüşür. Politikada emin adımlarla yürüyen Mario, Belçika'da hastaların kendi rızalarıyla ötenazi hakkını yasal olarak elde etmesi için zorlu bir mücadeleye girişir.
Yaşanmış bir hayat öyküsünden uyarlanan filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Nic Balthazar üstlenirken başrolde Koen De Graeve yer alıyor.

SAMMY'NİN MACERALARI 2 FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA 

[PAGE]

SAMMY'NİN MACERALARI 2 

Sammy ve Ray, iki deniz kaplumbağası , çok uzun süredir arkadaştırlar. Yeni doğmuş olan Ricky ve Ella'ya ilk adımlarında eşlik ederek yol göstermektelerken , kaçak avcılar tarafından yakalanır ve kendilerini Dubai'de kocaman bir akvaryumun içinde bulurlar . Grubun şefi olan büyük patron deniz atı onları büyük kaçış planının içine koyar. Ama Sammy ve Ray diğer dostlarıyla başka bir kaçış planı yapmaktadırlar bu sırada küçük Ricky ve Ella'da yardımlarına gelmiştir, birbirinden heyecanlı bir sürü maceradan sonra kahramanlarımız Sammy'nin büyük aşkı Sally'nin peşine düşerler.
Filmin yönetmen koltuğunda ilk filmde de imzası bulunan Ben Stassen otururken, Domonic Paris de yine senaristliği üstleniyor.


STRİPTİZ KULÜBÜ FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

STRİPTİZ KULÜBÜ 

Şov dünyasında "Magic Mike" olarak anılan Mike Martingano aslında hep mobilya tasarımcısı olmak istemiş olan genç ve yakışıklı bir striptiz dansçısıdır. California eyaletinin en ünlü ve en çok kazanan erkek dansçılarındandır ve kadınlar ona tam anlamıyla taparlar. Bir gün, henüz genç bir dansçı olan "The Kid" lakaplı Adam ile tanışır. Mike, genç Adam'ı himayesi altına alarak, ona şov dünyasının eğlenceli kapılarını aralar. Kadınları tavlamak, çılgın partiler vermek ve kolay para kazanmak gibi konularda Adam'ı eğitirken, kız kardeşi Paige ile tanışınca yaşadığı hayatın da değişebileceğini fark edecektir. paige ona şov dünyasını bırakıp, her zaman hayalini kurduğu yaşantının mümkün olduğunu anımsatır...
Erkek striptizcilerin dünyasında geçen alışılmışın dışında bir film olan Magic Mike'ın yönetmenliğini Steven Soderbergh, başrolünü ise Channing Tatum üstleniyor. Senaryosu Reid Carolin'e ait filmin yurt dışı eleştirmen notu ise yüksek.


HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

ÇANAKKALE ÇOCUKLARI

Avustralya asıllı İngiliz vatandaşı olan Kathrine 1. Dünya Savaşı'nın alevlendiği yıllarda İttihat ve Terakki örgütünün öne çıkan adamlarından olan Kasım Bey ile evlidir. Bu evlilikten de Osman ve James isimli iki erkek çocuk dünyaya getirmiştir. Babaları Kasım Bey, Osman’ı madenleri tanımaya, James’i ise eğitim için İngiltere’ye yollamıştır. Fakat Kathrine çocuklarından ayrıldıktan sonra rahat uyku uyuyamaz ve karabasanlar görmeye başlar. Özellikle iki kardeşin karşılıklı savaştığını ve birbirini öldürdüğünü görür her seferinde. Kasım içinse vatan ve millet sevgisi her şeyin üstündedir. Kathrine, kocasının karşı çıkışlarına rağmen Çanakkale'de savaşın devam ettiği cephenin yolunu tutar...


Çanakkale Savaşı'nda yaşanan trajediye yeni bir açıdan bakan Sinan Çetin bu filmde karşılıklı iki tarafın bakış açısını gözler önüne seriyor. Sinan Çetin imzalı yapımda Haluk Bilginer, Oktay Kaynarca, Wilma Elles, Cemo Çetin, Yavuz Bingöl gibi tanınmış isimler rol alıyor.
İki farklı cephede savaşan iki askerin ve bir annenin zamana karşı verdiği bu ölüm kalım savaşını, bu savaşın en karanlık anlarında duygusal ve yürek sızlatan bir öykülerini perdeye aktarmış film.