BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,61
ALTIN 2.381,19
HABER /  GÜNCEL

İstanbullular bu habere dikkat!

İstanbul bugün etsini arttıran kar yağışı yarın akşama kadar şiddetli şekilde devam edecek.

Abone ol

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının bu akşam ve gece boyunca öncelikle Anadolu yakası, ardından da il genelinde kuvvetlenmesinin beklendiğini ifade ederek, kentteki kar yağışının yarın akşama kadar süreceğinin tahmin edildiğini belirtti.

TÜRKİYE'DEN KAR MANZARALARI... TIKLAYIN

Yıldırım,  İstanbul'da bu sabah ölçülen en düşük sıcaklıkların Sarıyer, Kartal ve Eminönü'nde sıfır, Samandıra, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Florya'da eksi 1 ve Çatalca'da eksi 3 olduğunu bildirdi.

Kar kalınlıklarının Kartal'da 3, Çatalca'da 4, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 8 santimetre olarak ölçüldüğünü dile getiren Yıldırım, "İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının, bu akşam ve gece öncelikle Anadolu yakasında ardından da il genelinde kuvvetlenmesi bekleniyor. Kar yağışı yarın akşama kadar sürecek" dedi.

Yıldırım, kar yağışının yarın yine aralıklarla devam edeceğinin ve akşama kadar süreceğinin tahmin edildiğini bildiren Yıldırım, cuma gününden itibaren yağışların etkisini kaybedeceğini ve havaların ısınmaya başlayacağını söyledi.

Tahminlere göre, hava sıcaklıklarının yarın aralıklı kar yağışlı eksi 1-3, cuma günü parçalı bulutlu 0-7, cumartesi günü parçalı az bulutlu 2-10 ve pazar parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 4-12 derece olacağını kaydetti.

Mustafa Yıldırım, poyraz fırtınasının da yarın İstanbul'da etkisini kaybetmesinin beklendiğini ifade ederek, bu gece ve yarın İstanbul'un başta yüksek kesimlerinde olmak üzere görülecek don ve buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNDÜ

Gece boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Karla birlikte etkili olan fırtınanın hızı zaman zaman 50 km. bulurken, evelerin çatıları bazı ana yollar ve ara sokaklar bembeyaz oldu.

Kar kalınlıkları; Şile, Beykoz, Ağva, Silivri ve Binkılıç'ta: 15-20 cm, Beylikdüzü, Halkalı, İkitelli, Zekeriyaköy, Çamlıca, Pendik, Kartal, Tuzla:8-12 cm, GOP, Ümraniye, Çekmeköy, Bostancı :4-7 cm, Taksim, Beşiktaş, Eminönü, Kağıthane: 3 cm * Dün sabah saat 07.00'den bugün sabah 07.00'ye kadar karla mücadele çalışmalarında 4 bin 24 ton tuz 32 ton solüsyon kullandı.

AKOM'DAN UYARI

İstanbul'daki kar yağışıyla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre İstanbul da bugün ve yarın da karlı hava etkili olacak. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti. AKOM ekipleri sabaha kadar ana arterler ve katılım noktalarında karla mücadele çalışmalarını sürdürdü" denildi.

E-5 KAPATILDI

Kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Dün akşam saatlerinde Kartal Köprülü kavşağında meydana gelen trafik kazası nedeniyle E-5 yolu Emniyet yetkilileri tarafından ikinci bir kaza olmaması için bir süre trafiğe kapatıldı. Olay yerindeki hasarlı araçlar kaldırıldıktan sonra yol trafiğe açıldı" ifadesi yer aldı.

KAR KALINLIKLARI

İstanbul'un bugüne de kuvvetli rüzgârla birlikte kar yağışıyla başlandığı belirtilen açıklamada kar kalınlıkları ise şu şekilde belirtildi: Şile, Beykoz, Ağva, Silivri ve Binkılıç'ta: 15-20 cm, Beylikdüzü, Halkalı, İkitelli, Zekeriyaköy, Çamlıca, Pendik, Kartal, Tuzla:8-12 cm, G.O.Paşa, Ümraniye, Çekmeköy, Bostancı:4-7 cm, Taksim, Beşiktaş, Eminönü, Kağıthane:3 cm

PERŞEMBE AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

Karın perşembe günü akşamına kadar süreceği kaydedilen açıklamada, "Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Kar yağışının aralıklarla Perşembe akşam saatlerine kadar devam etmesi ve sonrasında İstanbul'u terk ederek yerini ılıman havaya bırakması bekleniyor" denildi.

KULLANILAN SOLÜSYON

Kullanılan solüsyon miktarı ise şöyle ifade edildi:

"Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saat 07.00'den bugün sabah 07.00'ye kadar karla mücadele çalışmalarında 4 bin 24 ton tuz 32 ton solüsyon kullandı" Ayrıca kimsesiz 233 vatandaşın Tevfik Aydeniz Spor tesisi ve otelde misafir edildiği belirtildi.

HANGİ İLLERDE OKULLAR KAPALI
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]


ANTALYA'DA KAR SEVİNCİ

Antalya'da sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kepez ve Döşemealtı İlçesi'ni beyaza bürüyen kar evlerinden çıkan vatandaşları şaşırttı. Antalyalılar, il girişindeki 'Antalya' tabelasının önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.
Antalya'da bugün sabah saat 07.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ve 3 dereceye düşen hava sıcaklığı, il merkezindeki yerini sulu kar yağışına bırakırken, çok az rakım farkı bulunan Kepezüstü Mevkii'nde de lapa lapa kar yağdı. Denizden 39 metre yükseklikteki Antalya'nın Burdur yönündeki girişinde bulunan merkez ilçeleri Kepez ve Döşemealtı, yağan karla birlikte beyaza büründü. Evlerinden çıkan öğrenciler ve işlerine giden vatandaşlar bir anda bastıran karı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Cadde ve sokakları kaplayan karı gören Antalyalılar, dakikalarca kar topu oynadı. Vatandaşlar yakınlarını cep telefonlarıyla arayarak kar yağışını müjdeledi. İl girişindeki 'Antalya' tabelası, hatıra fotoğrafları için fon oluşturdu.

BAŞKENT KARA TESLİM OLDU

Başkentte kar yağışı sebebiyle ulaşım felce uğradı. Şehrin birçok cadde ve sokağında trafikte aksamalar olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı, kar kürüme ve yol tuzlaması yapan ekipler yetersiz kaldı.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve Çankaya, Keçiören, Gölbaşı, Dikmen ve Batıkent'te hayatı felç eden kar yağışı nedeniyle vatandaşlar evlerine saatlerce ulaşamadı. Toplu taşım araçlarının da çalışamadığı başkentte vatandaşlar evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Son 10 yılın en etkili kar yağışını gören Ankara'da vatandaşlar belediyelerin çalışmalarını yetersiz bularak eleştirdi.

Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde trafiği olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.
Yetkililer ise kentte 52 adet kar kürüme ve tuz atan araç (unimog), 19 adet önü bıçaklı ve tuz atan kamyon, 27 adet greyder, 35 adet kepçe, 21 adet loder, 19 adet dozer ve bin 103 kişilik personelle çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Yetkililer, Başkent'te sürücülerin mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve çıktıklarında zincir takmaları gerektiği yönde uyarıda bulundu.

OKULLARA KAR TATİLİ

Bursa, Karaman, Ankara, Isparta, Çankırı, Kırıkkale, Burdur, Çorlu, Kastamonu'nun sahil kesimindeki İnebolu, Bozkurt, Küre'de bugün ve Çatalzeytin İlçesi'nde ise bugün ve yarın, Eskişehir'in Mihalıççık,Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinde, Afyonkarahisar kent merkezi ile İhsaniye İlçesi'nde, Çanakkale'nin Bayramiç, Çan ve Yenice ilçelerinde, Denizli'nin Bekilli, Kale ve Çivril ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Konya merkez ilçeleri Meram, Karatay ve Selçuklu'da eğitime 2 gün, Güneysınır İlçesi'nde de 1 gün ara verildi. Karaman'da da okullar 1 gün tatil edildi.

ORTA KARADENİZ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

SAMSUN, Ordu, Sinop ve Çorum'da kar yağışı nedeniyle 515 köy yolu ulaşıma kapandı. Samsun, Ordu ve Çorum'da da bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Orta Karadeniz Bölgesi'nde hayatı felç etti. Samsun'da 109 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. 33 ekiple karla mücadele eden ekipler, yağışın sürdüğü bölgelere ulaşmakta güçlük çekti. Salıpazarı, Ladik ve Alaçam ilçelerinde de yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Ordu'da da kar yağışı nedeniyle 72 köy yolu kapanırken, Ünye, İkizce ve Çaybaşı'da bir gün, Akkuş'ta ise 2 gün okullar tatil edildi.

Sinop'ta 150, Çorum'da ise 184 köy yolu kapandı. Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde bir gün, Oğuzlar İlçesi'nde de 2 gün okullar tatil edildi. Amasya'da ise kapalı köy yolunun bulunmadığı belirtildi.

AKSEKİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Antalya'nın Akseki ile Konya'nın Seydişehir ilçelerini bağlayan karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Akseki'de sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağan kar, ulaşımı olumsuz etkiledi. Akseki- Seydişehir karayolunda zincir takılmayan araçların trafiğe çıkmasına izin verilmiyor. Zinciri olmayan tur ve yolcu otobüsleri, yoğun kar nedeniyle tesislerde bekletiliyor. Zinciri bulunmayan araçlar Akseki'deki dinlenme tesislerine yönlendirilirken, Karayolları ekipleri de yolu ulaşıma açık tutmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren başkanlığında toplanan ilçe Hıfzıssıhha Kurulu da kar yağışı nedeniyle Akseki merkez, belde ve köylerindeki okulları yarın (perşembe) için bir gün süreyle tatil etti.