BIST 10.197
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.436,83
HABER /  GÜNCEL

Ş.Ligi'nden elenen Arsenal'de hakeme öfke

Dün akşam deplasmanda Barcelona'ya 3-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden elenen Arsenal'de menajer Arsene Wenger ve futbolcular hakeme ateş püskürdü.

Abone ol

Dün akşam deplasmanda Barcelona'ya 3-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden elenen Arsenal'de menajer Arsene Wenger ve futbolcular hakeme ateş püskürdü.

Robin van Persie Arsenal'in golünden hemen sonra kırmızı kart görmüştü

Karşılaşmanın skoru 1-1'ken kırmızı kart görüp oyun dışı kalan Arsenal'in Holandalı golcüsü Robin van Persie, hakemin kararının "komik" olduğunu söyledi.

Hakemin ofsayt düdüğü sonrası topa vurduğu için ikinci sarı kartla oyundan atılan van Persie, stattaki 95 bin kişinin çıkardığı gürültü yüzünden düdük sesini duymasının mümün olmadığını belirtti.

Arsenal menajeri Arsene Wenger de, "Hakem umut vadeden harika bir maçı katletti. Eğer Robin van Persie çok sert bir müdahalede bulunsaydı, kararı anlardım. Ancak doğrusu bu şekilde oyundan atılması utanç verici" dedi.

UEFA yetkilileri de, Wenger'in maç sonrası tartıştığı İsviçreli hakem Massimo Busacca'nın performansının yakından değerlendirileceğini doğruladı.

Ancak hakeme yönelik herhangi bir eleştiri gizli tutulacak.

Arsenal iki hafta önce oynanan maçta Barcelona'yı Londra'da 2-1 mağlup etmişti.

Ancak dün akşamki mağlubiyet sonrası Arsenal geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya elenmiş oldu.

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola ise maç sonrası karşılaşmanın hakimi olduklarını söyledi.

Arsene Wenger'in maç sonrası kendisinden hakemi tebrik etmesini istediğini belirten Guardiola buna karşın, Arsenal'in neredeyse ardarda üç pas dahi yapamadığını, kaleye gollük bir şut dahi atamadığına dikkat çekti.

Lucescu'nun takımı da çeyrek finalde

Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde, çeyrek finale yükselen bir diğer ekip de Ukrayna'nın Shaktar Donetsk takımı oldu.

Geçmişte Galatasaray ve Beşiktaş'ta görev yapan Rumen Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shaktar Donetsk, İtalya'nın AC Roma takımını sahasında 3-0 mağlup etti.

İtalya'daki ilk maçı da 3-2 kazanan Shaktar Donetsk, Şampiyonlar Ligi'nde grubunu da Arsenal'in önünde ilk sırada tamamlamıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistlerin ikisi daha bu akşam belirlenecek.

İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımı İtalya'da 1-0 kazandığı maçın rövanşında AC Milan'ı Londra'da ağırlayacak.

İspanya'da 1-1 biten maçın rövanşında da da Almanya'nın Schalke 04 takımı sahasında İspanya ekibi Valencia'yla karşı karşıya gelecek.