BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da yine molotoflu saldırı

Küçükçekmece'deki Kanarya Mahallesi'ne molotof kokteyli saldırı düzenleyen eylemciler kayıplara karıştı.

Abone ol

Küçükçekmece'de trenle geldikleri Kanarya Mahallesi'ndeki bir banka ve BEDAŞ veznesine molotof kokteyli atan yüzleri maskeli 5-6 kişilik grup ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

Yaşları 18'den küçük olduğu tahmin edilen 5-6 kişilik grup, saat 23.00 sıralarında trenle geldikleri Kanarya Mahallesi İstasyon Caddesi Birlik İş Merkezi Numara 13'de bulunan BEDAŞ veznesine molotof kokteyli attı. Çıkan yangın kısa sürede dükkanın her tarafını kapladı. Bu sırada bağırış sesleri üzerine çevredeki esnaf toplanarak gruba tepki gösterdi. Oradan uzaklaşan saldırganlar aynı caddedeki banka şubesine de taş ve molotof kokteyli ile saldırdı. Kepenkler bankanın zarar görmesini engellerken, grup üyeleri ara sokaklarda izini kaybettirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, alevler içindeki BEDAŞ'ın tahsilat yerine müdahale etti. BEDAŞ'ın yan tarafındaki iddaa bayiinin içi de dumanla kaplandı. Olay yerine gönderilen polisler, saldırganların geldikleri yöndeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Polisin saldırganların bindiği trende güvenlik kamerası olup olamadığını da araştırdı.
BEDAŞ'ın tahsilat yerinin sahibi Adnan Aydemir, "Ben evdeydim. Sigorta şirketim beni arayarak saldırıyı bildirdi. Hemen geldim. Polis inceleme yaptığı için dükkanımı göremedim. Ama buradan her şeyin yandığını tahmin ediyorum" dedi.

İddaa bayisinin sahibi Sami Tuncel de "Sesler üzerine dışarı çıkınca yan tarafımdaki dükkandan dumanlar tütüyordu. Yüzleri beyaz maskeyle gizlenmiş olan saldırganlara 'Ne yapıyorsunuz' diye bağırınca onlar banka şubesine saldırıya geçti. Dükkanımın içi dumanla kaplandı. Bu cadde sürekli terör yandaşlarının eylemlerine sahne oluyor. Buna rağmen akşam 21.00'dan sonra burada devriye görevi yapan polis bulmak imkansız" dedi.
Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, ara sokaklarda kimlik kontrolü yaptı.