BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Eski MHP'li Barutçu ilk kez konuştu

MHP'nin ihraç kararına rağmen YSK'nın milletvekilliğini düşürmediği İhsan Barutçu'nun Meclis'e gelişi ve yemin etmesi ilginç görüntülere sahne oldu

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA- Kaset skandalı sonrası milletvekili adaylığından istifa etmemesi üzerine partiden ihraç edilen eski MHP'li yönetici İhsan Barutçu milletvekili yemin törenine katıldı, dava arkadaşlarından olgunluk beklediğini söyledi.

MHP eski İstanbul İl Başkanı olan bağımsız milletvekili İhsan Barutçu İstanbul milletvekillerinin yemin ettiği sırada Meclis'te yer almadı.

Barutçu bütün yeminler tamamlandıktan sonra iktidar kulisinden Meclis Genel Kurul Salonuna girdi. CHP sıralarının bulunduğu yerde bekleyen Barutçu isminin okunması üzerine en son kürsüye çıkarak yemin etti.

BAHÇELİ BARUTÇU'NUN YÜZÜNE BAKMADI

MHP'li milletvekilleri Barutçu'nun yemin etmesini sessizlikle karşılarken MHP lideri Bahçeli, Barutçu'nun yüzüne bakmadı. Heyecanlı ve gergin olduğu gözlerden kaçmayan Barutçu yemini okurken hata yapınca ikinci kez tekrarlamak zorunda kaldı.

ŞANTAJCILARLA GÖRÜŞECEĞİZ

Barutçu Meclis'e gelişi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Barutçu, bir gazetecinin, "Bağımsızlık zor burada biraz" sözleri üzerine, "Biz yalnızlığı biliyoruz" dedi.

"Gelirken siz de bir mücadele ile geldiniz. Şantajcılara karşı..." sözlerine karşılık Barutçu, "Biz 12 Eylül zindanlarının prangalarını parçalaya parçalaya geldik" yanıtını verdi.

İhsan Barutçu, "(Kaset şantajcılarına karşı mücadele ediyorum) dediniz" sözleri üzerine ise "Kaset şantajcıları ile görüşeceğiz" dedi.

"MHP Grubu'ndan bir tepki bekliyor musunuz?" sorusuna Barutçu, "Değerli arkadaşlarımız olgunlukla karşılayacaklar. Hepsine saygımı, hürmetimi sonuna kadar muhafaza edeceğim" yanıtını verdi.

YERE ÇUL ATAR OTURURUZ

Barutçu, bir gazetecinin, "Başta gelip yemin etmediniz, sonra geldiniz" sözlerine karşılık verirken, "Öyle uygundu, daha rahat ortamda olalım diye... Görüşeceğiz inşallah, geleceğiz görüşeceğiz" diye konuştu.

"Yasama çalışmalarına normal şekilde katılacak mısınız?" sorusunu yanıtlarken Barutçu, "Tabii niye katılmayalım, seçilmişiz milletvekili olmuşuz" dedi.

Bağımsız Milletvekili Barutçu, "Nerede oturacaksınız?" sorusuna, "Yere çul atarız otururuz ya da çadır kurarız" karşılığını verdi.

NE OLMUŞTU?

Kaset skandalları sonrası MHP'nin 9 yöneticisi hem MHP'deki görevlerinden hem de YSK'ya başvuru yaparak milletvekilliği adaylığından istifa etmişti. MHP eski İstanbul İl Başkanı olan Barutçu ise YSK'ya yapması gereken başvuruyu yapmadı. Barutçu ikna edilemeyince parti yönetimince ihracına karar verildi. MHP yönetimi bu ihraç kararını YSK'ya göndererek Milletvekilliği adaylığından düşürülmesini istedi. Ancak YSK bu talebi yerinde görmedi ve Barutçu milletvekili seçildi.

Tüm bu yaşananlar nedeniyle MHP'li yöneticilerin büyük tepki gösterdiği Barutçu Meclis'te bağımsız milletvekili olarak görev yapacak.