BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.394,45
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da sıcak çatışma

İstanbul Pendik Kaynarca'da polis kimliği belirsiz kişilerle çatışmaya girdi.

Abone ol

Pendik’te kılık değiştirerek karı koca gibi girdikleri kuyumcu dükkanını soyup, 3 kişiyi yaralayan saldırganlar polisten kaçamadı.

Polisle çatışan saldırganlar çaldıkları altınlarla yakalanırken, kaçmak için yakınlarda bıraktıkları minibüste ise bomba bulundu.

Olay öğle saatlerine doğru Pendik Güllübağlar Mahallesi Tandoğan Caddesi üzerinde yaşandı. Alınan bilgiye göre, hırsızlık zanlısı A.H.Y. (34) kadın kılığına girerek arkadaşı C.G. (34) ile birlikte karı koca gibi kuyumcu dükkanına girdi.

İçeri girdikten sonra uzun namlulu silah ve tabancayı çıkartan zanlılar, baba Rıfat Bilgin ve oğlu Şakir Bilgin’e doğrulttu. Zanlılar yanlarında getirdikleri çantayı baba ve oğluna vererek, altınları içine doldurmasını istedi. Baba ve oğlu, silah tehdidi altında altınları çantaya doldurdu. Kaçmaya hazırlanan saldırganlar, kendilerine direnmeye çalışan baba ve oğluna kurşun yağdırdı.

Baba Rıfat Bilgin ve oğlu Şakir Bilgin yaralanırken, dışarı çıkan saldırganlar ateş etmeyi sürdürdü. Bu sırada kuyumcunun yakınındaki oto yıkamacı da çalışan Tekinay Uğur Tekin de karın boşluğuna isabet eden kurşunla yaralandı.Motosiklete binen saldırganlar ise kaçmaya başladı.

İhbar üzerine hemen olay yerine gelen polis saldırganların peşine düştü. Saldırganlar, kuyumcu dükkanını soyduktan sonra kaçmayı planladıkları minibüse doğru kaçmayı sürdürdü. Ancak planları istediği gibi gitmeyince motosikletten inerek yaya olarak farklı sokaklara doğru kaçtı.

Zanlılardan Cem G., Yayalar Mahallesi’ne doğru kaçarken, A.H.Y. ise minibüsün bulunduğu Esenler Mahallesi Turna Sokak’a koştu. Şüphelileri takip eden polis ise Turna Sokak üzerinde A.H.Y. ile çatışmaya girdi. Yaşanan çatışmada saldırgan yaralı olarak ele geçirilirken, sokakta bulunan bir inşaat işçisi de yaralandı.

Yaralı işçi Mesut Demirtaş ve saldırgan olay yerine gelen ambulansla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yayalar Mahallesi’ne kaçan C.G. ise Sever Sokak üzerinde etkisiz hale getirilip yakalandı. Gözaltına alınan zanlıyla birlikte çalınan altınlar da ele geçirildi.

Olayın ardından polis, saldırganların kaçmayı planladığı minibüsü incelemeye aldı. Yapılan incelemede araçta 2 adet boru tipi parça tesirli bomba bulunduğu belirlendi. Olay yerine çağrılan bomba uzmanı parça tesirli bombaları etkisiz hale getirdi.

Öte yandan, saldırganların yaraladığı baba Rıfat Bilgin ve oğlu Şakir Bilgin ile oto yıkamacı Tekinay Uğur Tekin Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Baba Rıfat Bilgin’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili polisin incelemeleri sürüyor.

KUYUMCU HAYATINI KAYBETTİ

Saldırganlar tarafından oğlu ile birlikte vurulan Rıfat Bilgin hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde yaşanan olayın ardından Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan baba Rıfat Bilgin ve oğlu Şakir Bilgin tedavi altına alınmıştı.

Durumu ağır olan baba Rıfat Bilgin’in hayatını kaybetti öğrenildi. Oğul Şakir Bilgin, olayda yaralanan oto yıkamacı Tekinay Uğur Tekin ve inşaat işçisi Mesut Demirtaş ile polisle girdiği çatışmada yaralanan saldırgan A.H.Y.’nin ise tedavisi sürüyor.