BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.390,09
HABER /  GÜNCEL

Orhan Gencebay'ın ses ikizi

Gören olmasa sesin sahibininin Orhan Gencebay olduğundan kimse şüphe etmez. Servis şoförü Kurtboğan dinleyenleri şaşkına çeviriyor.

Abone ol

İstanbul'da semt pazarlarında şarkı söyleyen görme engelli müzisyenlerin şoförlüğünü yapan zaman zaman mikrofonu eline alan Durmus Kurtboğan'ın Orhan Gencebay'ın sesine bire bir benzerliği görenleri şaşırtıyor.

Görme engelli sanatçıları semt pazarlarına minibüsle götürerek, ses ve müzik aletlerini kaldırıma yerleştiren, zaman zaman da mikrofonu eline alarak şarkı söyleyen Durmuş Kurtboğan'ın sesini Orhan Gencebay'dan ayırt etmek çok zor. 

UZAKTAN DUYANLAR KAMERA ŞAKASI SANIYOR

Beylikdüzü'nde oturduğunu görme engelli arkadaşlarını her gün ayrı bir semt pazarına götürdüğünü anlatan Kurtboğan, bu benzerliği nedeniyle Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu 'Yetenek Sizsiniz Türkiye'ye de katılarak elemeleri geçen Kurtboğan, "Sesimin Orhan ağabey ile benzemesinden son derece memnunum. Telefonla benimle konuşanlar, şarkı söylerken uzaktan duyanlar ortada bir kamera şakası falan olduğunu düşünüyor. Orhan ağabeyi çok seviyorum. Sesimin doğal hali bu. Bu benzerlik Allah'ın bir lütfu" dedi.

Katıldığı yarışma sayesinde memleketi Kilis'in yanı sıra semt pazarlarından geçenlerin bir bölümünün tanıdığı Kurtboğan, görme engelli arkadaşlarına yardımcı olabildiği için halinden memnun olduğunu söyledi.