BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İstanbul'da okullar tatil mi? Valiliğin son kararı

İstanbul 'da okullar tatil mi sorusunun cevabını Vali Vasip Şahin verdi. İstanbul 'da bugün okullar tatil edilmedi. İstanbul eğitime geri döndü.

Abone ol
İstanbul Valisi Vasip Şahin, 12 Şubat Perşembe günü, okulların kapatılmasını öngörmediklerini söyledi. İstanbul Valiliği ilerleyen saatlerde de resmi twitter hesabından okulların tatil olmadığını eğitime devam edileceğini duyurdu.

İSTANBUL'DA EĞİTİME DEVAM DEDİ 

İstanbul'da da bir günlük aranın ardından eğitime devam edileceği duyuruldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentte etkili olan kar yağışının tahmin edildiği gibi devam ettiğini belirtti. Kar yağışının bugün öğleden sonra etkisini kaybedeceğini açıklayan Şahin, zincirleme kaza dışında kar nedeniyle ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?
 
Vali Şahin okulların yarın tatil olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise, "Biz bu tatilleri Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bilimsel tahminlere göre yapıyoruz. Beklenen hava durumuna göre yağışın öğleden sonra hafifleyeceği ve akşama doğru ise tamamen biteceği şeklinde. Dolayısıyla yarın için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" şeklinde yanıt verdi.

istanbul-kar-tatili.jpg
 

 
12 ŞUBAT'TA TATİL KARARI ALAN VALİLİKLER

ÇANAKKALE- YENİCE

En uzun tatil kararı Çanakkale'nin Yenice ilçesinden geldi. Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle Yenice'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildiği duyuruldu.

Alınan bilgiye göre, ilçede üç gündür devam eden ve zaman zaman etkisini artıran yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ve 13 Şubat'ta ara verilecek.

Belediye ve karayolları ekipleri, yağışın fazla olduğu noktalar ile ilçe merkezinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

kar-tatili-kar-yagisi.jpg

AFYONKARAHİSAR 

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle dolayı eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.

Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli oldukları belirtildi.

KARAMAN

Yoğun kar yağışının devam ettiği Karaman'da, eğitime 12 Şubat Perşembe günü bir günlüğüne ara verildi. Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği duyurulurken, kamuda çalışan engelli ve hamile personelinde idari izinli sayılacağı belirtildi.

KONYA

Konya Valiliği'de il merkezinde yeniden etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler olan Selçuklu, Meram ve Karatay'da eğitime Perşembe günü ara verildiğini duyurdu. Güneysınır, Akören, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Yunak, Derbent, Hadim, Derebucak, Çeltik, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Altınekin, Doğanhisar ve Seydişehir ilçelerinde de eğitime ara verildi.

Bu arada Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlük yaşanıyor. İlçe merkezinde özellikle Meram'da TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede, ulaşım güçlüklü sağlanıyor.

KARS, SİVAS, UŞAK VE ANKARA'DA KAR TATİLİ

Kars'ın Sarıkamış, Sivas'ın Gürün, Uşak'ın Eşme, Ankara'nın Polatlı ilçesi ile Konya kent merkezi ve bazı ilçelerinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.
 
ANKARA VALİLİĞİ: TATİL YOK

Aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Ankara Valiliği, resmi twitter hesabından açıklama yaptı. Valilik, kar yağışının etkisini yitireceğini ve eğitime engel teşkil etmediğini belirterek, okulların tatil edilmeyeceğini duyurdu.

ankara-valiligi-kar-tatili-aciklamasi.20150212000259.jpg