BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kar ne kadar sürecek?

İstanbul'da, meteoroloji yetkililerince uyarısı yapılan kar yağışı başladı. Karla karışık yağmur şeklindeki yağışlar özellikle Avrupa Yakası'nda etkisini göstermeye başladı.

Abone ol
BU İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle Bazı illerde okullar tatil edildi
OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışının, 1 Mart Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

YURTTAN KAR MANZARALARI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, kente Balkanlar üzerinden dün akşam saatlerinde gelen soğuk hava önce karla karışık yağmura ardından da kara dönüştü. Kar yağışı gece boyu Büyükçekmece, Arnavutköy, Beykoz, Sarıyer ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Kar kalınlığı, Kartal ve Beykoz'un yükseklerinde 12-15, Sarıyer, Arnavutköy ve Büyükçekmece'nin yükseklerinde 7-10, şehir merkezinde ise 1-4 santimetreyi buldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, rüzgarın aralıklarla fırtına seviyesine (30-70 km/saat) ulaşması bekleniyor. Kar yağışının 1 Mart Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar gece saatlerinden itibaren buzlanma meydana geleceğini, sürücülerin daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini belirtirken, vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor.

AKOM, gece boyunca karla mücadele çalışmaları da yürüttü. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, İETT, İSFALT, Emniyet Müdürlüğü, İBB Trafik, Atık Yönetimi, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım A.Ş, Şehir Hatları, Beyaz Masa, BEDAŞ ve karayolları temsilcileri merkezde, küreme ve tuzlama ekipleri ile denetleme ekipleri sahada görev yaptı.

Yüksek seviye kar yağışı planlamasına göre 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava şartlarıyla mücadele ediyor. Dün akşamdan bu sabaha kadar 1486 ton tuz, 4 ton solüsyon kullanıldı. Metin Oktay Spor salonunda ise 384 evsiz vatandaş misafir ediliyor.

Bu arada, hava sıcaklığının gün içinde 3 derece, gece ise sıfırın altında 1 ve sıfır derece seviyesinde bulunması, yarın ve perşembe günü ise 4-5 derece seviyesine yükselmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

HABERİ DİĞER SAYFADA OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

BEBEKLİ AİLE YOLDA MAHSUR KALDI

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan araçta bulunan 3 aylık bebek ve 4 kişi,ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı.İlçeye bağlı Karayonca köyünden Topuzlu köyüne giden Topuzlu köyü muhtarı Haydar Topuz'un da içinde bulunduğu otomobil, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Muhtar Topuz'un durumu bildirdiği İlçe Kaymakamı Ahmet Türköz, belediyeye ait iş makinesi eşliğinde makam aracıyla yola çıktı. Türköz ve ekipler, yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu içinde 3 aylık bebek ve 2'si kadın 4 kişinin bulunduğu araca ulaştı.

Kaymakam Türköz, yanında götürdüğü gıda maddelerini de araçtaki vatandaşlara verdi.

Muhtar Topuz ve beraberindekiler, kendilerine ulaşan Kaymakam Türköz ile ekiplere teşekkür etti.

BOLU'DA KAR ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

D-100 karayolunun Bolu dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.Dün başlayan ve aralıksız devam eden yağış nedeniyle Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Denetimlerini arttıran trafik ekipleri ise kontrol noktalarında sürücüleri uyarıyor.

KAYSERİ-ERCİYES YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Karayolları 6. Bölge Müdürü Mstafa Karademir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tipi nedeniyle Kayseri-Erciyes yolunda ulaşımın sağlanamadığını bildirdi.

Karademir, ''Yoğun tipi ve görüş mesafesinin sıfıra düşmesi nedeniyle saat 09.00 itibarıyla Kayseri-Erciyes ve Develi-Erciyes karayolunu ulaşıma kapattık. Araçların Kayseri ve Develi'den Erciyes yönüne gitmesine izin vermiyoruz. Tipinin dinmesinin ardından ekiplerimiz yolu hemen trafiğe açacak'' diye konuştu.

SİVAS'TA TİPİ NEDENİYLE ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Sivas'ta tipi nedeniyle mahsur kalan, aralarında basın mensupları, sağlık ekipleri ve öğretmenlerin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi, Vali Ali Kolat'ın öncülüğünde bölgeye giden ekiplerce kurtarıldı.Olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşıma kapanan Karaçayır-Kurtlapa yolunda araçlarında mahsur kalan vatandaşlar için ekipler seferber oldu. Yoğun tipi nedeniyle ekipler bölgeye ulaşmakta güçlük çekince, buradaki vatandaşlar tedirgin bir şekilde araçların içerisinde kurtarılmayı bekledi.

Vali Ali Kolat da Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir ve İl Afet Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci ile arazi aracıyla bölgeye gitti. Karayollarının iş makineleri eşliğinde güç şartlarda bölgeye ulaşan Vali Kolat, tipinin etkili olduğu bölgede mahsur kalanlara yardım etti.

Kara saplanan araçların kurtarılması çalışmalarına da katılan Kolat, bölgede mahsur kalan aralarında Anadolu Ajansı muhabirlerinin de bulunduğu basın mensuplarına, öğretmenlere, sağlık ekiplerine ve vatandaşlara helva, ekmek ve su ikram etti. Jandarma ve sivil savunma ekipleri de mahsur kalanlara yardımcı oldu.

Aralarında bir ambulansın da bulunduğu araçlar, iş makinelerinin yolu açmasının ardından konvoy halinde kent merkezine döndü. Araçlarda bulunan yaklaşık 50 kişi, 7-8 saat sonra kurtarılmanın sevincini yaşayarak, Vali Kolat'a ve yetkililere teşekkür etti.

Vali Ali Kolat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mahsur kalanlara yardımcı olmak ve ekiplerin çalışmalarını yerinde görmek amacıyla bölgeye gittiklerini ifade ederek, ''Çalışmalarımız sürüyor. Öğretmenlerimiz iyiler, onlara sağ salim ulaştık. Geçmiş olsun, ciddi bir şey yok ama fırtına oldukça yoğun'' dedi.

Kolat, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerine yolların ulaşıma açılması konusunda gerekli talimatları verdiğini sözlerine ekledi.

BURSA-İSTANBUL YOLU KAPANDI

Yurdun çeşitli bölgelerinde kuvvetli kar yağışı etkilli oluyor. İstanbul-Bursa karayolu Süpürgelik mevkiinde Bursa'ya geliş yönü yoğun tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor.

İstanbul-Bursa karayolu Süpürgelik mevkiinde Bursa'ya geliş yönü yoğun tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bursa-Ankara Karayolu'nun İnegöl yakınlarındaki Mezitler Mevkii'nin de TIR devrilmesi sonucu ulaşıma kapandığı bildirildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

MARMARA: Çok bulutlu, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir'in doğu kesimleri ile sabah saatlerinde İstanbul çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Güney Ege kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 Km/S), Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 Km/S) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak, göller yöresinde yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 Km/S) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı gececek. Yağışların kuzeybatısında kuvvetli olmak üzere genellikle kar, güneydoğusunda Lodasla birlikte yağmur ve akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu karadeniz'in iç kesimleri ile Çorum, gece saatlerinde Amasya çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı gececek. Yağışların güney ve batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak) kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı gececek.