BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yaralı gazeteciler tahliye edilemedi

Kızılhaç Suriye Kızılayı'na bağlı ambulansların gazetecileri Baba Amr'dan getirme girişiminin sonuç vermediğini duyurdu. Suriye ordusu ilk kez kuzeydeki kasabaları da bombalamaya başladı.

Abone ol

Uluslarası Kızılhaç Örgütü, Suriye ordusunun bombardımanı altındaki Humus'tan yaralı iki Batılı gazeteciyi tahliye etme girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

Suriye Kızılayı'ndan bazı ambulansların, kentte isyancıların mevzilendiği Baba Amr mahallesine gittikleri ancak gazetecileri alamadan geri döndükleri belirtildi.

Fransız gazeteci Edith Bouvier'nin ambulansa binmeyi reddettiği, tahliye edilecek diğer kişilerin de dayanışma için Baba Amr'ı terk etmedikleri bildirildi.

Suriye ordusnun farklı kentlerde düzenlediği yeni saldırılarda onlarca kişinin öldüğü haber veriliyor.

Protestoları örgütleyen ve dökümünü tutan Yerel Koordinasyon Komitesi, Pazartesi günkü çatışmalarda çoğu Humus'ta bir kontrol noktasında olmak üzere en az 125 kişinin öldüğünü açıkladı. Ancak bu rakamın bağımsızsız kaynaklarca doğrulanması mümkün değil.

Komiteye göre, İdlib bölgesinde 15, Helep çevresinde de dokuz kişi öldü. Şam'ın dış mahallelerinde de ölenler olduğu belirtiliyor. İdlib'teki bazı kasabalar ilk kez ateş altında kaldı.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan BBC muhabiri Ian Pannel, ordunun Binniş ve diğer kasabaları topçu ateşine tuttuğunu, saldırıda havan ve uçaksavar füzelerinin de kullanıldığını aktardı.

Muhabirimiz, sabahın erken saatlerinde başlayan bombardımanda hedef gözetilmediğine, isyacıların mevzilerinden çok sivil bölgelerin vurulduğuna dikkat çekti.

Avrupa Birliği, dün Beşar Esad yönetimine karşı yeni yaptırımlar uygulama kararı almıştı.