BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özdil tek cümleyle CHP ile dalga geçti!

Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında CHP'nin kurultay toplantısını tek cümle ile eleştirerek tepkisini gösterdi.

Abone ol

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'i okumak isteyen okurlar, köşesine baktıklarında şaşkına döndü. Çünkü Özdil'in yazdıkları tek cümleden ibaretti. Kendine özgü yazıları ve muhalif kimliğiyle bilinen yazarın bugünkü yazısı, işte bu kısacık sözlerden oluşuyordu:

"En çarpıcı gelişme şu: Bugün kurultay yok."

Kurultaylar partisi CHP'deki iç çekişmeler Özdil'i de bıktırmıya benziyor. Partide iktidar kavgasına tutuşan CHP'lilerin üst üste iki kurultay yapmasına Özdil, bu şekilde tepki gösterdi. Özdil, bugün kurultay olamamasını 'çok büyük bir gelişme' olarak değerlendirdi.

BİRAND DA "YETTİ ARTIK" DEDİ

Kurultaylardan bıkan bir başka isim de Mehmet Ali Birand oldu. Kanal D anchormani M. Ali Birand, kurultay haberlerinden sonra CHP'ye ekrandan "yetti artık" dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

"Herhalde bütün Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nden istediği bir şey var. Bırakın artık şu kurultayları. Bırakın doğru dürüst bir muhalefete gidelim. Ve eminim Türk demokrasisinin kuvvetli bir muhalefete ve kuvvetli bir Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyacı var. Durmadan Ak Parti aşağı çekilmeye çalışılıyor. Aslında CHP'nin kendini yukarıya itmesi gerekecek. Artık yetti. Artık Kemal Kılıçdaroğlu görevini yapmalı. Muhalefette ona bu imkanı tanımalı."