BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kaçak akaryakıt

İstanbul'da bir TIR garajına düzenlenen operasyonda 3 ton yakıt ve pompa düzenekleri ele geçirildi.

Abone ol

Uluslararası taşımacılık yapan gemilere düşük vergili satılan akaryakıtı, tankerlerle taşıdıkları tır garajında kamyon, otobüs ve tırlara sattıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı. Zanlılarla yaklaşık 3 ton yakıt ele geçirildi. Tır garajında yapılan aramada ayrıca gizlenmiş pompa düzenekleri bulundu.

MÜŞTERİ KILIĞINDA GELDİLER

Küçükçekmece’de bir tır garajında kaçak akaryakıt satışı yapıldığı ihbarı üzerine İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı. Müşteri gibi tır garajına giden ekipler, buradan aldıkları numuneyi analiz etti. Analiz sonuçlarında akaryakıtın kaçak olduğu tespit edilince operasyon için düğmeye basıldı.

SAYAÇLI POMPA BİLE VARMIŞ

8 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen bu operasyonda, K.D. ile A.Ç. yakalanarak gözaltına alındı. İşyeri ortakları da olan diğer zanlı Y.K. ise son anda kaçtı. Tır garajında yapılan gizlenmiş 1 adet sayaçlı pompa, 30 metre uzunluğunda hortum, içerisinde yaklaşık 3 ton kaçak akaryakıt olan plastik yakıt tankları ile plastik bidonlar ele geçirildi.

Jandarma karakolundaki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edilen K.D ile A.Ç. mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.