BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,57
ALTIN 2.376,74
HABER /  GÜNCEL

Telefon dinleme skandalında karar bekleniyor

Telefon dinleme skandalı nedeniyle kapanan News of the World Gazetesi eski editörü Rebekah Brooks ve kocası Charlie'nin adaleti engellemekten ceza alıp almayacakları bugün belli olacak.

Abone ol

Telefon dinleme skandalı nedeniyle kapanan News of the World Gazetesi eski editörü Rebekah Brooks ve kocası Charlie'nin adaleti engellemekten ceza alıp almayacakları bugün belli olacak.

Çiftin avukatı mahkemenin kararının sabah saatlerinde belli olmasını beklediklerini söyledi.

Aynı dava dahilinde beş kişi daha bugün suçlu bulunup bulunmadıklarını öğrenecekler

Rupert Murdoch'un şirketi News International'daki görevinden istifa eden Brooks Cuma günü Leveson soruşturmalarında ifade vermişti.

Geçmişte Sun Gazetesi'nin de editörlüğünü yapan Brooks'un ifadesi 5 saat sürmüştü.

Gazeteci, aralarında Başbakan David Cameron ve eski Başbakanlar Tony Blair ve Gordon Brown'ın da bulunduğu bir çok politikacıyla olan ilişkileri ile ilgili sorguya çekildi.

Cinayete kurban giden ilkokul öğrencisi Milly Dowler'ın cep telefonu mesajlarının gazeteciler tarafından dinlendiği ortaya çıktığında, Rebekah Brooks dinlemelerden sorumlu tutulan News of the World gazetesi editörüydü.

Brooks 13 Mart günü adaleti engellemeye çalışmak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Rebekah Brooks ilk olarak geçen Temmuz ayında yasalara aykırı olarak telefon dinlemek ve yolsuzluk suçamaları ile tutuklanmış ancak daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Telefon dinleme skandalı

İngiltere basınını sarsan telefon dinleme skandalı ilk olarak 2006 yılında patlak vermişti. Bu dönemde ülkenin en çok satan tabloid gazetelerinden biri olan News of the World'ün kraliyet ailesi haberlerinden sorumlu ediörü Clive Goodman ve özel dedektif Glenn Mulcaire Kraliyet ailesine yakın kişilerin telefon mesajlarını dinlemekle suçlandı.

Mulcaire ve Goodman 2007 yılında 4 ve 7 aylığına hapse girdiler.

News of the World gazetesi 2011 yılının Temmuz ayında telefon dinleme skandalının giderek derinleşmesiyle kapaıldı.

Scotland Yard şu anda telefon dinleme skandalı ile bağlantılı üç araştırma sürdürüyor.