BIST 9.536
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da HDP binasında yangın

Hakkari 'nin Şemdinli ilçesi Derecik HDP Beşiktaş İlçe Örgütü binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken partinin seçim malzemeleri yandı.

Abone ol

Yangın, Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi Çelebioğlu Sokak’taki Akbel İş Merkezi’nin 4. Katında çıktı.

HDP Beşiktaş İlçe Örgütü’nün bulunduğu katta saat 12.30 sıralarında dumanların çıktığını görenler durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye HDP ilçe binasının camlarını kırarak yangına müdahale etti.

İtfaiye erleri içeride kimsenin olup olmadığını kontrol ettikten sonra yangını kontrol altına aldı. Sokakta bulunan birçok kişi ise itfaiye ekiplerinin çalışmalarını cep telefonu ile kaydetti.

KUNDAKLANMADAN ŞÜPHELENİYOR

Yangını öğrenerek olay yerine gelen HDP İl Eş Başkanı Cesim Soylu "Dışarıdan ilk bakıldığında doğal bir yangın olmadığı anlaşılıyor. Yangının çıktığı yerde elektrik yok. Sadece bayraklarımızın, malzemelerimizin olduğu bölümdür. Yangın oradan yayılmış. Son dönemde İstanbul dahil olmak üzere bir çok binamız yakıldı, kundaklandı. Bilemiyoruz. Bunu da araştırıyoruz. Bir kundaklamadan şüpheleniyoruz. Ama henüz sonuç yok. Emniyet araştıracak. Bizde bakacağız" dedi.

hdp-besiktas-ilce-binasinda-yangin-1752771.jpeg
HDP Beşiktaş İlçe Eş Başkanı Betül Katurman "Partide kimse yoktu. Öğleden sonra açacaktık partiyi. Yangın, malzemelerin olduğu kısımdan çıkmış. Lavabonun ve malzemelerin olduğu kısım kilitli değil. Seçim malzemelerimiz yandı" diye konuştu.
 
İtfaiye yangının çıkış nedenini araştırıyor.

HAKKARİ'DE HDP BİNASI KUNDAKLANDI

Hakkari Şemdinli'nin Derecik beldesindeki HDP binası kundaklandı.

Derecik beldesinde dün gece henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce HDP binasına saldırı gerçekleştirildi. Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, ateşe verilen bina kullanılamaz hale geldi.

hdp-besiktas-ilce-binasinda-yangin-1752757.jpeg

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Derecik beldesinde bir süre önce bir araya gelen kanaat önderleri artan terör olaylarının bölge halkına zarar verdiğini belirterek, son bulması yönünde çağrıda bulunmuştu.

hakkari-derecik-te-hdp-binasi-kundaklandi-6089297.jpeg