BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
HABER /  DÜNYA

Filistinli polislerden Mescid-i Aksa protestosu

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskınlar Gazze Şeridi'nde emniyet güçlerince protesto edildi.

Abone ol
Gazze'deki emniyet güçleri İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını protesto etti.

Gazze'de İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Emniyet Teşkilatı tarafından Mescid-i Aksa'ya yönelik polis baskınları nedeniyle düzenlenen gösteriye çok sayıda emniyet mensubu katıldı. Eylemde, Filistinli polisler, "Mescid-i Aksa'mızı koruyacağız" yazılı pankartlar açtı.

 İçişleri Bakan Vekili Kamil Ebu Mazi, eylem sırasında yaptığı konuşmada, "Mescid-i Aksa'nın kutsallığı işgalci İsrail tarafından çiğneniyor. Arap ve İslam ümmeti Mescid-i Aksa'nın korunması için derhal harekete geçmeli" dedi. 

Ebu Mazi, Ramallah'taki Filistin yönetiminden İsrail'le güvenlik koordinasyonunu sonlandırmasını ve Kudüs ile Mescid-i Aksa'nın korunmasına ilişkin ahlaki sorumluluğu tamamen üstlenmesini isteyerek, "Tüm Müslümanların, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya, kutsallara ve Kudüs kentine yönelik saldırılarına karşı koyması gerekir" diye konuştu.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde 13 Eylül'de Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerlerinin geçen hafta postallarıyla Aksa'nın içerisine girmesi ve caminin çatısına çıkmasından bu yana gerginlik devam ediyor.