BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da fırtına uçak seferleri iptal uçaklar havada kaldı

İSTANBUL 'da dün akşam 21.00 itibariyle etkili olan ve Atatürk Havalimanına iniş için alçalmak isteyen uçakların yoğunluk nedeniyle havada tur atmasına neden olan şiddetli lodos bugün yerini yağmura bıraktı. İstanbul'daki deniz ulaşımında da aksamalar yaşandı.

Abone ol

Lodosun ardından etkili olan yağmur nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar paralel pistlerden yapılmaya başlandı. Bu sebeple uçaklar kalkış için sıra beklerken, iniş yapmak isteyen uçaklar ise havada tur atmak zorunda kaldı.

Yetkililer olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerde kısa süreli gecikmelerin yaşandığını duyurdu. Bu arada Türk Hava Yollarının bugün İstanbul'dan yapacağı Kars, Yüksekova ve Saraybosna seferleri karşı meydanlardaki görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı iptal ettiğini duyurdu.

DENİZ ULAŞIMINDA SIKINTI YAŞANDI: Bakırköy, Fatih ve Zeytinburnu sahillerinde şiddetli lodos nedeniyle dev dalgalar oluştu. Özellikle Anadolu yakasında kuvvetli lodosla birlikte öğle saatlerinden itibaren yer yer sağanak yağmur da etkili oluyor. İDO ve BUDO feribot seferlerinde de iptaller devam ediyor.

10 Aralık hava durumu raporu İstanbul için uyarı il il tahminler

SEFERLER İPTAL: İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle deniz otobüsü seferleri yapılamıyor.

İDO'nun internet sitesinden yapılan duyuruya göre,12.50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 13.00 Pendik-Yalova hızlı feribot, 13.00 Yalova-Pendik hızlı feribot, 13.45 Yalova-Yenikapı hızlı feribot, 13.45 Yenikapı-Yalova hızlı feribot, 14.30 Bursa-Armutlu-Armutlu Tk-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü, 14.50 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tk-Armutlu-Bursa deniz otobüsü, 14.55 Yenikapı-Yalova deniz otobüsü, 15.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 16.15 Yalova-Yenikapı deniz otobüsü, 16.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemeyecek.

DALGA BOYU 2 METREYE ÇIKIYOR: Öte yandan Cankurtaran Sahili'nde lodos nedeniyle boyu 2 metreye ulaşan ve caddeye sıçrayan dalgalar, yoldan geçen bazı vatandaşların ıslanmasına yol açtı.Buradaki bazı vatandaşlar ve turistler de İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde yükselen dalgaların fotoğrafını çekti.
Lodosla birlikte başlayan sağanak da kentin bazı ilçelerinde etkisini sürdürüyor.

BUDO'DAN İPTALLER: Marmara bölgesinde etkili olan yoğun lodos ve yağmur yağışları deniz seferlerini doğrudan etkiledi. BUDO'nun saat 08.00'den itibaren saat 16.30 seferi de dahil olmak üzere karşılıklı Bursa ve İstanbul seferleri iptal edildi. İDO da sabahın erken saatlerinden itibaren saat 16.30 Bursa-İstanbul seferi de dahil olmak üzere karşılıklı İstanbul, Bursa, Bandırma ve Yalova seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. Dün de hava muhalefeti nedeniyle İDO ve BUDO’da gün içerisindeki seferler iptal edilmişti.