BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

Akşener ve Mısıroğlu'nun Lozan polemiği!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan çıkışıyla ilgili bi açıklama yaptı. Akşener'in Lozan açıklamasına Kadir Mısır Mısıroğlu'ndan tepki geldi.

Abone ol

Akşener’in sözlerine yanıt gerici, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’dan geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan çıkışına değindi.

Akşener, Lozan Antlaşması ile ilgili yapılan tartışmalar hakkında "Kudüs, arkasından Lozan’ın tartışmaya açılması. Biz neyi tartışıyorduk bundan önce Man Adası’nı, Zarrab davasını. Ben tarihçiyim üniversitelerde 15 yıl bu konuları anlattım. Bildiğim bir konu. Öncelikle ben bizi yönetenlere 100 sayfa tarih okumalarını tavsiye ediyorum” dedi.

KADİR MISIROĞLU’NUN ANLATTIKLARIYLA ÖĞRENDİKLERİ İÇİ: “Lozan’ın tartışmaya açılmasının iki motivasyonu var” diyen Akşener şu ifadeleri kullandı:

“Birincisi Man Adası, Zarrab Davası, Kudüs konusunda bağırdın çağırdın da ne oldu sonra sorusunu örtmek üzere bir davranış olarak görüyorum. Tarihi Kadir Mısıroğlu'nun anlattıklarıyla öğrendikleri için, Lozan'ın lüzumsuz olduğuna dair şuur altları var.

LOZAN CUMHURİYETİN KURULUŞ BELGESİDİR: Lozan anlaşma değil, Cumhuriyet'in kuruluş belgesidir! İç politikadaki dertleri örtmek içinse bunu anlarım amenna. Ama geçmişin getirdiği şuur altları ise sakıncalı bir durum. Çünkü, Lozan bizim devletimizin kuruluş belgesidir. Anlaşma değildir, ‘Antlaşma’dır. Yalnızca Yunanistan’la Türkiye arasında değildir. Milli mücadele sonrasında Türkiye’yi işgal eden herkesledir.”

BİR DE BEN TARİHÇİYİM DİYOR: Akşener’in sözlerine yanıt gerici, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’dan geldi. Mısıroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Lozan Andlaşması murahhaslar tarafından 24 Temmuz 1923'de imzalandı. TBMM ise 23 Ağustos 1923'de kabul etti. Cumhuriyet ise 29 Ekim 1923'de ilân edildi. Lozan bir sulh andlaşmasıdır. İstiklalle, kuruluşla bir alâkası yoktur. Bir de ‘Ben tarihçiyim’ diyor utanmadan! Yazık.”