BIST 10.247
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  DÜNYA

İstanbul’da facianın eşiğinden dönüldü

Kağıthane’de kontrolden çıkan paletli bir kepçe az daha bir faciaya neden oluyordu. Yokuş aşağı kayarak sokak üzerindeki otomobillere çarpar...

Abone ol

Kağıthane’de kontrolden çıkan paletli bir kepçe az daha bir faciaya neden oluyordu. Yokuş aşağı kayarak sokak üzerindeki otomobillere çarparak ilerleyen kepçe bir evin penceresinden girmeye santimetreler kala güçlükle durdu.
Kazada şans eseri can kaybı ve yaralanan olmadı.
Olay, Harmantepe Mahallesi Güneşli Sokak’ta akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre; hafriyat çalışması yapan paletli bir kepçe sürücüsü, Güneşli Sokak’tan aşağıya inerken bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan kepçe sokak üzerinde park halindeki bir otomobile çarptıktan sonra süratle yokuş aşağı kaydı. Kepçe, sokak bitimine geldiğinde iki katlı bir evin penceresinden girmesine ramak kala park halinde bulunan bir otomobile çarparak durabildi.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
Yaşanan akıl almaz kazada yaralan olmazken 2 otomobilde maddi hasar oluştu. Kepçenin evin penceresinden içeriye girmesine santimetreler kala durması ve olay sırasında sokakta kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçti.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Adak, “Komple bu binaya giriyordu. Benim aracım kullanılamaz hale geldi. Bir hafta önce buna benzer bir olay meydana geldi. Sürekli buradan çıkmamaları konusunda uyardık. Buna rağmen her gün kepçeler, dozerler inmeye devam etti. Böyle bir şey olamaz. Bundan bir buçuk yıl önce burada bir bayan öldü. Yine aynı şekilde kamyon yukarıdan aşağıya inerken bir kadını ezdi. Bu yolu kapatsınlar. Bu yolun kapanmasını istiyoruz” dedi.
Benzer kazaların yaşanmaması için önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Adem Ercan ise “Burada bir vatandaşımız öldü. Arabanın altında kaldı. Yukarıdan aşağıya gelen bir araç vatandaşa vurdu ve öldürdü. Burada imza topladık bu yolun merdiven olması için ama olmadı. Ben belediyeyi suçlamıyorum. Belediye ‘trafik kapatırsa bu yolu kapatabiliriz’ diyor. Bundan 5-6 gün önce buradan bir araba uçtu aşağıya. Burada bir önlem alınması için 15-20 kişinin ölmesi mi gerekiyor. Burası zaten sokak. Çocukların için burada oynama alanı yok. Çocuklar hep buralarda oynuyorlar. Buraya en kısa sürede bir çözüm istiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.
Öte yandan, yokuş aşağı koyan iş makinesi kazanın ardından kendi imkanlarıyla kaza mahallinden ayrıldı.
(İHA)