BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da evinde yakalanmak üzere olan hırsız intihar etti

İSTANBUL'da farklı ilçelerde hırsızlık üzerine harekete geçen polis, hırsızların izini sürüp onlara ulaştı. Polisin hırsızların kaldığı eve operasyon düzenleyeceği sırada hırsızlardan bir tanesi tabancayı kendisine dayayıp intihar etti.

Abone ol

Ataşehir, Kartal, Ümraniye ve Sancaktepe'de meydana gelen hırsızlık olayları üzerine polis tarafından operasyon başlatıldı. Polis kısa süre sonra şüphelilerin izini Üsküdar'da buldu. Bir işyerinden hırsızlık yapan şüphelilerin peşine düşüldü. Operasyon sırasında şüphelilerden S.Ç. kullanmakta olduğu çalıntı otomobille birlikte kaçtı. Yanında bulunan silahlı iki şüpheli ise polise ateş açarak yaya olarak kaçtı.

Polis evlerini tespit etti

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı. Polis şüphelilerin gizlendiği evi tespit ederek onları yakalamak için operasyon düzenledi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra evin kapısını çaldı. 

Biri intihar etti öbürü kapıyı açtı

Kapı açılmazken, bir süre sonra içerden bir el silah sesi geldi. Silah sesinin ardından Kadir K. adlı şüpheli kapıyı açarak polislere teslim oldu ve arkadaşının intihar ettiğini söyledi. Bu gelişme üzerine içeri giren polis Şenol E. şüphelinin kendisini vurduğunu ve ağır yaralı olduğunu tespit etti. Hemen hastaneye kaldırılan Şenol E. Sancaktepe Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Evde yapılan aramada iki adet ruhsatsız tabanca ile hırsızlıklarda kullanılan tornavida ve levyeler bulundu.

İntihar edenin 29 gözaltısı var

Polis operasyonu sırasında intihar ettiği belirtilen Şenol E.'nin 22 yaşında olduğu tespit edildi. Şüphelinin 14 kez evden hırsızlık, 8 kez işyerinden hırsızlık, 3 kez açıktan hırsızlık, 3 kez uyuşturucu kullanmak ve 1 kez de resmi belgede sahtecilik suçlarından daha önce gözaltına alındığı ortaya çıktı. Şüphelinin ayrıca aranmasının da bulunduğu belirtildi.

Kelimenin anlamıyla suç makinesi çıktılar

Hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan diğer şüphelilerden Kadir K.(20)'nın ise daha önceden 53 kez işyerinden hırsızlık, 12 adet Evden hırsızlık, 4 kez açıktan hırsızlık, 3 adet uyuşturucu kullanmak, 2 kez suç eşyası satın almak, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından gözaltına alındığı belirlendi. Şüphelilerden Şeyhmus Ç.(21)'in ise 7 kez işyerinden hırsızlık, 3 adet açıktan hırsızlık ve uyuşturucu bulundurmak suçlarından polise geliş kaydı olduğu öğrenildi.

Camları yerden taş söküp kırmışlardı

Şüpheliler bazı olaylarında güvenlik kameralarına yakalandığı tespit edildi. Şüphelilerin  çalıntı araçlarla hırsızlık yapacakları yere geldikleri, kapı kilitlerini kırarak içeri girdikten sonra hırsızlıkları gerçekleştirdikleri görüldü. Bir olay sırasında şüphelilerin açamadıkları cam işyeri kapısını, yerden söktükleri parke taşlarını atarak kırdıkları daha sonra hırsızlık yapıp kaçtıkları görüldü.