BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da dev FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

İSTANBUL merkezli FETÖ operasyonu için düğmeye basıldı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı soruşturması kapsamında 16 ilde gerçekleşen operasyonda 111 kişi için gözaltı kararı var. Medyadan da ünlü bilişim yazarı Serdar Kuzuloğlu gözaltında.

Abone ol

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 111 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 17 ilde operasyon başlatıldı. Bilişim ve teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu'nun da gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Ancak Kuzuloğlu'nun başka bir FETÖ soruşturmasından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başsavcılığın FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in sözde onursal başkanı olduğu ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın yöneticileri, üyeleri ve çalışanlarına yönelik soruşturması çerçevesinde, İstanbul merkezli, Ankara, İzmir ve Manisa başta olmak üzere 17 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

39 KİŞİ YAKALANDI

Hakkında gözaltı kararı verilen 111 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon kapsamında 39 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin cezaevinde olduğu ifade edildi.

GÜLEN VE DUMANLI DA LİSTEDE

Bu arada, gözaltı kararı verilenler arasında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen, eski Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile örgütün üst düzey çok sayıda yöneticisi bulunuyor.

46'SI YURT DIŞINDA

Gözaltı kararı verilenlerden 35'inin örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, 56 kişinin Bank Asya hesap hareketlerinde örgüt elebaşının çağrısı doğrultusunda hesap arttırımı bulunduğu, listedeki 10 kişinin örgütün çatı dosyasında adının geçtiği, 46 kişinin ise yurt dışında olduğuna dair bilgiler bulunduğu belirtildi.

SERDAR KUZULOĞLU DA GÖZALTINA ALINDI

Bilişim ve teknoloji alanında çalışmalarıyla bilinen yazar Serdar Kuzuloğlu da gözaltına alındı. Kuzuloğlu twitter hesabından "FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıyorum" mesajı attı. Daha sonra söz konusu tweet silindi. Yakınları Kuzuloğlu'nun gözaltına alındığını doğruladı. Kuzuloğlu'nun İstanbul'da merkezli başlatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'na yönelik operasyonda gözaltına alındığı düşünülmüştü. Ancak ilerleyen saatlerde Kuzuloğlu'nun başka bir FETÖ soruşturmasından gözaltına alındığı ortaya çıktı.
İZMİR'DEKİ SORUŞTURMADAN ALINDI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilişim ve teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi için gözaltına kararı çıkartıldı. Kuzuloğlu İstanbul'daki evinde gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Silikon Vadisi olarak anılan uluslararası bilişim firmalarında görev alan örgüt üyeleriyle bağlantılı olduğu belirlenen 31 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele şubesi ekipleri, İzmir merkezli 6 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda; öğretim üyesi, doktor ve öğretmen ile bilişim ve teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. İstanbul'daki evinde gözaltına alınan Serdar Kuluoğlu'nun, ifadesi alınmak üzere İzmir'e götürüleceği belirtildi.
İTİRAFÇI OLAN ŞAHSIN İFADESİNDEN YOLA ÇIKILDI
Şüphelilerin, daha önce gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan bir itirafçının, FETÖ'nün Silikon Vadisi yapılanmasına ilişkin verdiği ifadeler doğrultusunda belirlendiği bildirildi. Bazı şüphelilerin ise ABD'de ikamet ettiği belirlendi.