BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İstanbulda bir efsane

İtalyan sinemasının ünlü oyuncularından Claudia Cardinale, 27. Uluslararası Film Festivali'nin konuğu olarak İstanbul'a geliyor.

Abone ol

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamada, Cardinale'nin Akbank'ın sponsorluğunda Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 4 Nisan Cuma akşamı yapılacak açılış töreninde, festivalin “Yaşamboyu Başarı Ödülü”nü sahibine takdim edeceği bildirildi.

İstanbul Film Festivali'nde Claudia Cardinale'nin başrollerini Burt Lancaster ve Alain Delon ile paylaştığı Luchino Visconti'nin 1963 tarihli başyapıtı olan ve Cannes'da En İyi Yönetmen dalında Altın Palmiye kazanan “Leopar / Il Gattopardo” da gösterilecek.

Emek Sineması'nda 5 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da gerçekleşecek film gösterimine, ünlü yıldız Cardinale de katılacak ve izleyicilerin karşısına çıkacak.

Tunus doğumlu İtalyan aktris Claudia Cardinale, “Tunus'un En Güzel İtalyan Kızı” seçilerek henüz 18 yaşındayken sinema kariyerine başladı.

Marcello Mastroianni ile başrollerini paylaştığı Fellini'nin “8.5” adlı filmiyle dünya çapında hayran kitlesi edinen oyuncu, Blake Edwards'ın “Pembe Panter”, Rock Hudson'ın “Kapalı Gözler”, Tony Curtis'in “Don't Make Waves” ile Richard Brooks'un westerni “The Professionals”de rol alarak Hollywood'da da büyük hayran kitlesine kavuştu.

70'in üzerinde filmde rol alan ve Sergio Leone'nin başyapıtı “Bir Zamanlar Batı” ile sinemanın unutulmaz isimleri arasına giren Cardinale, 1999'dan bu yana UNESCO'nun Kadın Hakları Alanında İyi Niyet Elçisi olarak görev yapıyor.