BIST 9.974
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.429,08
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da arsa fiyatları uçacak çünkü

Türkiye'de konut deyince akla gelen ilk isim olana Ali Ağaoğlu'ndan İstanbul'da toprağı olanları sevindirecek analiz.

Abone ol

İNTERNETHABER-Kanaltürk'te Candaş Tolga Işık'ın konuğu olan Ali Ağaoğlu, bir seyircinin 'İstanbul'da nereler değer kazanacak' sorusu üzerine İstanbul için fiyat analizinde bulundu.

Ağaoğlu İstanbul'daki arsa fiyatlarının projenin değerine göre şimdi en fazla 8-10 bin TL olduğunu belirterek, Mukabiliyet yasasıyla birlikte arsalarda ciddi bir değer artışı olacağını açıkladı.

 İSTANBUL'DA FİYATLAR ARTACAK

İstanbul'da arsa alıpta kaybeden kimsenin olmadığını söyleyen Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti; "İstanbul'da her yere para yatırılır. Ama doğru yere doğru fiyata aldığın zaman, alıpta kaybedeni ben görmedim. Özellikle de Mukabiliyet yasasından sonra yabancıların gözünü Türkiye'ye çevirdiği bir dönemde, fiyatların nereye gidebileceğini kestirmek çok zor değil."

METREKARE FİYATI 50 BİN OLACAK

Ağaoğlu, Dubai'yi örnek göstererek konut fiyatlarının nerelere gelebileceğini ise şu sözlerle dile getirdi; "Dubai çölün ortasında bir şehir, fiyatlar belli metre kare fiyatları 40- 50 bin dolarlarda.

Şunu çok açık söyleyeyim biz İstanbul'da yakın zamanda 40-50 bin dolarları görürsek ben hiç şaşırmayacağım. Şu an İstanbul'da satılan arsa metrekare fiyatı bin-2 bin dolar arasında değişiyor.

Bazı projelerde  fiyatlar 8 bini buluyor ama bu üretimin yüzde 5'i bile değil. 10 bin dolar olanlar 50 bin dolar, bin dolar olanlar ise 5-10 bin dolar olacak."