BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  GÜNCEL

Suriye sınırına yeni askeri sevkiyat!

Hükümet Suriye tezkeresini aldıktan sonra bölgedeki askeri hareketlilik sürüyor.

Abone ol
Tezkere sonrası sınırdaki asker sevkiyatı artıyor! Hükümet, Suriye tezkeresi sonrası sınıra yeni sevkiyat için onay verdi. Gaziantep'te kurulu bulunan 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan yola çıkan yeni obüsler bölgeye sevk edildi.

Suriye ile yaşanan krizin ardından sınır bölgesindeki hareketlilik devam ediyor. Daha önce de asker sevkiyatlarının yapıldığı Gaziantep´ten bugün bir sevkiyat daha gerçekleşti.
 
Tank ve top araçları yanı sıra piyadelerin bulunduğu 6 araçlık konvoy, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Ataman Kışlası'ndan yola çıktı. TIR'lara yüklenen askeri unsurlar ile piyadelerin bulunduğu araçlardan oluşan konvoy, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na hareket etti.

ANGAJMAN DEĞİŞİKLİĞİYLE BAŞLADI

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye ait savaş uçağının düşürülmesinin ardından angajman kurallarının değiştiğini açıklamıştı. Bu değişikligin ardından TSK tarafından Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerindeki sınır birliklerine Stinger füzeleri ile uçaksavarlar takviye edildi.

Sınır birliklerden M 113 zırhlı personel araçlarına monteli Stingerlar (Atılgan) ile Land Rover Defender 130 tipi askeri ciplere monteli Stingerlar (Zıpkın) da sınır boylarına konuşlandırılmış, füze rampaları, uçaksavarlar, zırhlı araçlar ile tankların namluları Suriye'ye çevrilmişti. Önceki gün Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen top mermisi nedeniyle 5 kişinin ölmesi, 10 kişinin yaralanması ve Hatay'a top mermisi düşmesi üzerine TSK'nın Suriye'deki hedefleri vurmasının ardından, Kilis'te sınıra konuşlandırılan füze bataryalarının namluları Suriye'ye çevrilirken, takviye edilen obüs toplarının da namlularının Suriye'ye çevrildiği öğrenildi.