BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.451,99
HABER /  POLİTİKA

İstanbul'da 15 ilçede geçersiz oylar yeniden sayılacak

İstanbul İl Seçim Kurulu, 15 ilçede daha geçersiz oyların yeniden sayımına karar verdi. Böylece tüm ilçelerde geçersiz oylar yeniden sayılmış olacak.

Abone ol

İstanbul İl Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için kullanılan ve geçersiz sayılan oyların yeniden sayımını reddeden İlçe Seçim Kurulları kararını kaldırdı.

İl Seçim Kurulu'nun kararıyla İstanbul'daki 15 ilçede geçersiz sayılan oylar tekrar sayılacak. Küçükçekmece, Pendik, Bahçelievler, Üsküdar, Sultangazi, Kağıthane, Avcılar, Sancaktepe, Güngören, Şişli, Arnavutköy, Beylikdüzü, Beşiktaş, Kadıköy ve Beyoğlu'nda geçersiz oylar yeniden sayılacak. Silivri, Çatalca ve Kartal'da tüm oyların sayımı ise devam ediyor.

Ak Parti 39 ilçede itirazda bulunmuştu

İstanbul'da AK Parti 39 ilçenin tamamında geçersiz oylar ile büyükşehir oylarının yeniden sayılması için ilçe seçim kurullarına itirazda bulunmuştu. 24 ilçe seçim kurulu söz konusu itirazları kabul ederken 15'i reddetmişti.

İtirazlar kabul edildi

Kabul edilen ilçelerden geçersiz oyların sayımına yeniden başlamıştı. AK Parti ret kararı aldığı 15 ilçelerde oyların yeniden sayılması için il seçim kuruluna itirazda bulundu. Bu itiraz üzerine il seçim kurulu 15 ilçenin ret kararının kaldırılmasına karar verdi.

39 ilçede geçersiz oylar sayılacak

Neticede bu ilçelerde de geçersiz oyların sayılması kararlaştırılmış oldu. Böylece İstanbul'un 39 ilçesinde yaklaşık 310 bin geçersiz oyun yeniden sayılması kararlaştırılmış oldu.