BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,82
ALTIN 2.476,59
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Ankara yeni seçim sonuçları AK Parti yeni rakamları duyurdu

ANKARA'daki oy farkına dair AK Parti'den açıklama geldi. Genel Sekreteri Fatih Şahin, Ankara'daki oy farkının bin 139 olduğunu söyledi.

Abone ol

ANKARA'da resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş kazandı. Ancak AK Parti geçersiz ve hatalı oylar için ilçe seçim kurulunda başvurdu.

Konu ile ilgili son açıklama AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'den geldi. Şahin Ankara'daki 12 bin 158 sandıkta karşılaştırılmalı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da 25 ilçemizin 12'sinde yeniden sayım işlemi gerçekleşti. Neticede, Ankara Büyükşehir Belediye seçimlerine giren Özhaseki'nin oyları 1805 arttı. Tabi bu bizim beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir sonuç. Bugün ve yarın Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığına yeniden müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz.

Sonuç taleplerimizi karşılamazsa YSK'ya gideceğiz
İl Seçim Kurulundan bizim taleplerimizi karşılayacak bir sonucun ortaya çıkmaması durumunda meselenin Yüksek Seçim Kurulu’na kadar takipçisi olacağız.

"Ankaralı hemşerilerimizin tercihinin başımızın üstünde yeri var. Yargı mercilerinin vereceği karar makul ve muteberdir. CHP’de 666'lık bir artış söz konusu. Bin 139 oy lehimize, aradaki fark azalmış oldu.