BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA

Ekrem İmamoğlu oy farkını açıkladı İstanbul'daki son durum

Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Belediye seçimlerini önde bitiren Ekrem İmamoğlu yeniden sayımların devam ettiği süreçte son durumu kamuoyuyla paylaştı.

Abone ol

11 ilçede sayımın bittiğini ifade eden Ekrem İmamoğlu son sayılara göre farkın 19 bin 552 olduğunu açıklayan İmamoğlu '18-20 arasında bir farkla süreç sonuçlanacak görünüyor' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Süreç devam ediyor. 11 ilçede geçersiz oyların sayımı bitmiş durumda. Şu an aradaki fark 19 bin 552 yani 21 bin civarındaki rakamlardan bu süreç başladığında buraya indi.

'Fark dengeli bir şekilde devam ediyor'

Rakibimizin oyu 4 milyon 151 bin 923'e çıktı. Bu farklar dengeli bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımın yapmış olduğu simülasyona göre günün sonunda bütün geçersiz oylar sayılsa dahi 18 bin ile 20 bin arasındaki fark korunarak bu süreç tamamlanacak.

'Çok vahim çağrı'

Halen yok kameralar önünde başka sayımlar da yapılsın diyen rakibimiz adına konuşan yetkili arkadaşlar ne acı ki seçimden önce dünyanın en güvenilir sistemini anlatırken seçimden sonra oradaki hakime memura müdüre AK Parti adına katılan vatandaşlarımıza bile güvenmeyerek kameralar önünde olsun çağrısı çok vahim bir şey.

Sanki geçersiz oylarda 545 sandık sayıldı ve 11 bin oy düştü diyerek bir algı yönetilmeye çalışılıyor. Öyle değil.''

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Seçim sonuçlarına itiraz süreci nasıl işleyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...
Foto Galeri Seçim sonuçlarına itiraz süreci nasıl işleyecek? İşte merak edilen tüm detaylar... Galeriye Gözat