BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a ceviz büyüklüğünde dolu yağmayınca uzmanı suçladı

İSTANBUL için yapılan ceviz büyüklüğünde dolu kehaneti koca kenti halı kilim kaplanmış araçlarla doldurdu. 'Tahmini' yapan Samsun Üniversitesi öğretim üyesi medyayı felaket tellallığı ile itham etti. Prof. Orhan Şen de 'yalancı çoban' örneğini verip eleştirdi.

Abone ol

İstanbulluları araçlarını halı ve kilimlere sarmak zorunda bırakan twitin sahibi Samsun Üniversitesi öğretim üyelerinden meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman'dı. Ceviz büyüklüğünde dolu kehanetini bir gazeteye yapıp haber olunca da paylaşan Abdullah Kahraman, kentte panik havası oluşunca 'benimki tahmindi uyarı değil' diyerek kenara çekildi.

Abdullah Kahraman bugün de twitter hesabından medyanın felaket tellallığı yaptığını yazdı.

Abdullah Kahraman yaptığı açıklama haber olunca sosyal medyadan bunu paylaşmıştı. Söylediklerinin etkisin hesap edemeyen Kahraman, ceviz büyüklüğünde dolu kehaneti hızla yayılıp vatandaşlar panikle önlem almaya başlayınca söylem değiştirmişti. 

Özür dilesinler
Meteoroloji profesörü Orhan Şen de 'ceviz büyüklüğündeki' dolu için medyayı suçladı ve şu twitleri attı:

-İstanbulluri zor durumda birakan araclarini saklamak icin careler arayan ve acele sigorta yaptirrarak zarara ugratan ceviz buyuklugunde dolu yagacak haberini cikartan bu haberi deneyimli bilim adamlarina teyit ettirmeden yayinlayan kisi ve kurumlar ozur dilemedirler

-Bu gibi sorumsuz davranislar. Malesef bilime duyulan saygiyi ve inanci azaltiyor. Topluma birsey soylerken 3 defa dusunup emin olduktan sonra soylemek gerekir. Yada susmak belkide daha hayirlidir

Dolu riski var desek kim inanır
-Yalanci coban durumuna dusmeyelim. Bundan sonra olasi bir dolu riskini soylesek acaba kac kisi onlem alacaktir. Bilim sorumluluk getektirir. Benim sitem ettigim MGM degil kurum dolu vermedi zaten. Sitemim tahmini yapana da degil. Adi ustunde tahmin tutar tutmaz o kisiyi baglar. Sitemim tek kisinin yaptigi tahmini teyit ettirmeden manset yapan gazete ve uzman gibi vatandasin telefonuna mesaj çeken sigorta sirketleri. Sigorta sirketleri sunu kazanmistir. Seneye pirimleri artiracaklar.