BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

LGS birincisi Olçum Başak kimdir hangi okuldan-LGS tam puanı

LGS birincileri kim oldu, LGS birincileri hangi okuldan oldu, LGS birincisi kaç puan aldı soruları merak konusu oldu. Bu sene ilk kez yapılan LGS'nin birincilerinden biri Olçum Başak oldu. Ankara'da özel bir koleje giden Olçum Başak, tüm sorulara doğru cevap vererek LGS birincisi oldu.

Abone ol

LGS sonuçlarının ardından gözler şimdi de LGS birincileri kim oldu, LGS birincileri hangi okuldan ve LGS birincileri kaç puan aldı sorularına çevrildi. LGS sonuçlarına göre 2 isim tüm soruları eksiksiz ve doğru yaparak tam puan aldı. 2 birinci çıkaran LGS sonuçlarına göre biricilerden biri Ankara'dan Olçum başak, diğeri ise Adana'dan Azra Kargı oldu. 

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) ilk birincisi Ankara’dan çıktı. Özel bir okulda tam burslu olarak eğitim gören Olçum Başak, tüm soruları çözerek, LGS birincisi oldu.

Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) birinci Ankara'dan Olçum Başak oldu. Ankara'da özel bir kolejde tam burslu olarak öğrenim gören Başak, tüm soruları çözdü. Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan LGS birincisi Başak'ın babası Mustafa Başak, Olçum'un disiplinli çalıştığını belirterek, “Biz ona hiçbir şekilde ders çalış demedik." diye konuştu. 

Bu arada Olçum'un dışında, beş öğrencinin İstanbul, bir öğrencinin de Ordu'da 500 tam puan alarak birinci olduğu belirtildi.

Diğer yandan, LGS'de özellikle matematik sorularının zor olması nedeniyle çok eleştirilmiş, bu nedenle de tam puan alarak birinci olacak öğrenci beklenmiyordu.