BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Taksim'de bomba alarmı

İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı'na bırakılan bir sırt çantası polisleri alarma geçirdi.Anıt etrafında yoğun güvenlik önlemi alındı.

Abone ol

İSTANBUL Beyoğlu'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na bırakılan şüpheli çanta polis ekiplerini alarma geçirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler anıt çevresine güvenlik şeridi çekerek vatandaşları buradan uzaklaştırdı.

Cumhuriyet Anıtı önünde saat 15.00 sıralarında şüpheli bir çanta olduğunu fark eden polisler, anıt etrafına güvenlik şeridi çekerek olay yerine Bomba İmha Uzmanı çağırdı. Bir yandan da Taksim Meydanı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Meraklı kişiler uyarılarak çantanın çevresinden uzaklaştırıldı. Bazı vatandaşlar o anları cep telefonları ile kaydederken, bazıları da fotoğraf çektirdi.

i̇stanbul-taksimde-bomba-alarmi.jpg

Kısa sürede olay yerine gelen Bomba İmha Uzmanı, özel kıyafetini giyerek şüpheli çantaya fünye yerleştirdi. Sinyal kesici (Jammer) ile sinyaller kesildikten sonra, fünye yerleştirilen çanta büyük bir gürültüyle patlatıldı. Yapılan kontrollerde çantada bomba olmadığı anlaşıldı. Çantadan gömlek ve pantolon çıktı. Taksim Meydanı yeniden araç ve yaya trafiğine açıldı.