BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Esad Türkiye'yi şikayet etti!

Beşşar Esad, Türkiye’yi İdlib’deki Şii katliamından sorumlu tutarak Birleşmiş Milletler'e şikayet etti.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye’yi Birleşmiş Milletlere şikayet etti.

Esad, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a gönderilmek üzere kaleme aldığı mektupta, “Teröristlerin Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlardan Türkiye sorumludur” dedi.

İran merkezli Fars Haber Ajansı’nın haberine göre, Suriye’nin İdlib kentinde rejimin kontrolünde kalan son iki köy olan Fou’a ve Kefraya’da katliam yaşanıyor.

Cihatçı örgütlerin abluka altına aldığı Şii köylerinde, her gün atılan havan topları ve roketler yüzlerce sivilin ölmesine ya da ağır yaralanmasına neden oluyor.

O MEKTUPTA BAKIN NELER DEDİ...

Esad’ın Ki-moon’a yolladığı mektupta, “Aralarında El- Nusra ve Ahrar Şam’ın da olduğu terörist gruplar, İdlib’in Kuzey Batısı’ndaki Şii köylerini abluka altına aldılar. Buradaki binlerce sivil yemek, yakıt, su, ilaç gibi hayatlarını devam ettirecek ihtiyaçlardan mahrum bırakılmış durumda” ifadeleri yer alıyor.

bessar-esad.20150902122651.jpeg

Türkiye’nin, yaşanan bu katliamdan sorumluğu olduğunu savunan Esad, Suriye devletinin, sınırları içinde yaşanan terörizmle mücadele ettiğini ancak Türkiye’nin cihatçılara yardımının, önlerini tıkadığını da söyledi.