BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.392,75
HABER /  GÜNCEL

İstanbul sapığı sonunda yakalandı

Yazdığı e-mail adresi takip edilerek Bakırköy'de yakalanan sapık MSN'de tanıştığı 15 erkek çocuğa tecavüz etmiş..

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Muhabere Elektronik Şubesi'nin elektronik posta adresine gelen ihbar üzerine harekete geçen polis, sanal ortamda kandırdığı 15 erkek çocuğa tecavüz ederek görüntülerini internette yayınlayan Tayfun Doğukan P. (37) isimli şahsı yakaladı. Şahsın bilgisayarında yapılan incelemede bazıları tecavüze uğrayan çocuklara ait olmak üzere 2 bin 126 adet fotoğraf ile video kaydı bulundu.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü Ekipleri, 18.10.2009 tarihinde gelen isimsiz elektronik posta ihbarı üzerine harekete geçti. İhbarda belirtilen Bakırköy, Osmaniye Mahallesi, Fabrikalar Caddesi'ndeki bir apartmana operasyon düzenleyen polis, küçük yaştaki erkek çocuklara tecavüz ettiği iddia edilen grafiker Tayfun Doğukan P. (37) isimli şahıs gözaltına aldı. Yalnız yaşadığı öğrenilen P.'nin evinde yapılan aramada, 3 adet cep telefonu, dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, hafıza kartı, kart okuyucu ve 180 adet DVD ile CD'ye el koydu.

Emniyete götürülen P, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek iftiraya uğradığını belirtti. Evinde ele geçirilen bilgisayar, fotoğraf makinesi, DVD ve CD'ler incelenmek üzere Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Burada yapılan teknik incelemede, P.'nin bilgisayarında, 2 bin 126 adet fotoğraf ile çok sayıda video kaydına rastlandı.  Kayıtlarda şahsın, 12- 13 yaşlarındaki erkek çocuklarla, MSN ortamında tanıştığı, erotik görüntülerini kaydettiği anlaşıldı. Tayfun Doğukan P.'nin, "Bu görüntüleri internet ortamında yayınlarım" diyerek tehdit ettiği çocukları evine çağırdığı, daha sonra da aynı apartmanın bodrum katına götürerek tecavüz ettiği ve kameraya kaydettiği belirlendi.

POLİS AİLELERDEN YARDIM BEKLİYOR

2002 yılından itibaren çok sayıda çocuğa tecavüz ettiği tahmin edilen şahsın, görüntülerini kaydettiği 15 çocuğa ait resim ve kayıtları internet ortamında yayınladığı anlaşıldı. Elde edilen deliller üzerine yeniden ifadesine başvurulan P., suçlamaları kabul etmedi. İşlemleri tamamlanan Tayfun Doğukan P., Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Tecavüze uğrayan mağdur çocuklar henüz tespit edilemezken, bu yöndeki araştırmaların devam ettiği kaydedildi. Mağdur çocukların ailelerine çağrıda bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri, tecavüze uğrayan çocukların, durumu ailelerinden saklamış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Polis, mağdur çocukların veya ailelerinin, en yakın polis merkezlerine başvurmalarını bekliyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Tayfun Doğukan P., elde edilen deliller ışığında, "Birden fazla, küçük yaşta çocuğa cinsel istismarda bulunmak. Verileri kaydetmek" suçlarından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Öte yandan son zamanlarda çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarının artış göstermesi AK Partili iki kadın milletvekillerinin hazırladığı eylem planını hatırlattı. AK Parti'nin kadın milletvekilleri Aşkın Asan ve Alev Dedegil, çocuklara yönelik 'cinsel saldırı' kapsamına giren suçlarla ilgili hazırladıkları Eylem Planı'nda, Türk Ceza Kanunu'nda "cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar" için uygulanan hapis, para ve tutukluluk gibi cezalara, "kimyasal kastrasyon" (ilaçla cinselliği en aza indirgeme) yaptırımı istemişlerdi. Buna göre çocuklara tacizde bulunan kişiye 3 ayda bir ilaç ve iğne yolu ile cinselliği geçici olarak öldüren tedavi uygulanması istenmişti.