BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İstanbul sahilleri sınıfı geçti

İSKİ milyonlarca dolarlık yatırımın karşılığını alıyor. İstanbul sahilleri 40'a yakın parametrede farklı derinklerde incelendi. İşte İSKİ'nin "Su Kalitesi İzleme Çalışmala

Abone ol

İSKİ olarak gerçekleştirdiğimiz milyonlarca dolarlık çevre koruma yatırımlarının yansımalarını ve etkilerini belirlemek maksadıyla İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri İşletmeciliği Enstitüsü ile müştereken Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nde toplam 138 istasyonda periyodik olarak “Su Kalitesi İzleme Çalışmaları” yapıyoruz.

İstanbul sahillerinde yaptığımız araştırmalarda deniz suyu kalitesini, tuzluluk, sıcaklık, oksijen gibi 40’a yakın parametrede farklı derinliklerde inceliyoruz. Kesintisiz olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmaların ana gayesi hizmete aldığımız büyük çevre koruma yatırımlarıyla elde edilen başarıları bilimsel raporlarla  teyid etmektir.
Aşağıdaki tablolarda son verileri yer alan “Su Kalitesi İzleme Çalışmaları”ndan elde ettiğimiz neticeler, milyonlarca dolarlık çevre koruma yatırımlarımızın meyvesini verdiğini göstermektedir.

Avrupa Birliği standartlarına göre bir denizde yüzülebilmesi için  fekal koliform  oranının   100 ml’lik suda 2 bin,  fekal straptokok  oranının ise 1000 olması gerekmektedir. Su Kalitesi İzleme Çalışmaları sonuçlarına göre, 234 km’lik İstanbul sahillerinin 138 km’si uluslar arası standartlarda yüzülebilirlik değerlere sahiptir.

İSKİ olarak gerçekleştirdiğimiz çevre koruma yatırımları neticesinde İstanbul sahillerinde elde edilen bu başarının mutluluğunu  siz değerli basın mensupları ve aziz İstanbullularla paylaşmak istiyoruz.